Weekendowe bieganie na Podbeskidziu

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Korzystajac z wolnej minutki spesze doniesc ze ja przyszle WBnP mam w Wałbrzychu...
Jak znajde jeszcze kilka wolnych minutek to cos tu skrobne...
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
New Balance but biegowy
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak wy,ale ja biegam w wigilię rano na Szyndzielni.
Nie ma jak zacząć dzionek wiglijijny wysoko,wysoko w chmurach. Mógłbym rzecz w niebie :).
Czy ktoś się pisze?
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Montano Corridore on 10:33 pm on Dec. 18, 2003
Odbędzie się w dowolnym miejscu Beskidów. My jesteśmy nie do zdarcia.
No chyba w dowolnym miejscu to jednak nie - wczoraj na Babiej Górze tak wiało, że musieliśmy zawrócić będąc już przy skałkach podszczytowych. Powodem był niesamowity wicher z którym zmagaliśmy się wcześniejsze 1,5 godz., ale ostatecznie trzeba było ulec - groziło zwianiem z grani....... Poza tym śniegu jest jednak dość sporo (pół metra).
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

to ja sie pisze...  tylko najlepiej jak wyruszymy wczesniej  tak ok 7?  KOlano mnie juz nie boli-to pewnie po tym końskim żelu!!!
melon

http://www.biegwielkoluda.pl
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak ratraki nie ubiją śniegu na szlaku to zapowiada się mała siła biegowa.
Muszę Jarkovskiemu powiedzieć,żeby wyjrzał przez okno czy odśnieżyli....:niewiem:
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

KOlano mnie juz nie boli-to pewnie po tym końskim żelu!!!
Kubus nie mów głośno o takich cudach,bo zwolennicy smarowania przed biegiem maściami bengajowymi wykupią cały zapas z aptek.
Gdyby ktoś chciał tu jest opis:

http://www.bober.com.pl/biofarmab_blue.htm

Konie są dobre w biegach to czemu by nie spróbować :)
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no, nie wiem czy to w apkekach jest dostepne... jak cos to moge załatwic. DZiała lepiej niz "ludzkie" specyfiki.
To jesteśmy mniej wiecej umówieni? bedzie ktoś jeszcze?
melon

http://www.biegwielkoluda.pl
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No Montano a co z poprzednim WBnP? Byłeś wogóle bo nic nie mówisz...
Ja teraz biegałem na ostatniej edyscji 4.Asów Chełmca i poszlo mi tak sobie byłem czwarty ale zato moja zawodniczka (która raz biegała z nami) wygrała cała edycje tej imprezy z czego jestem dumny.
W tym momencie u mnie za oknem jest -13 stopni i okolo 4 cm sniegu ale w wyzej w górach jest ponad 10 cm.
Gdybym przez swieta nie zawitał na forum zyczę wszytskim wesołego karpia i mokrego sylwestra (cztaj szampanskiego) Oursowi zycze takiego "smutnego" życia jakie maja te pluszaki (link) Kubusiowi ze względu na specyfiki - konskiego zdrowia Montanowi (po)zycze tej determinacji i ambicji która towarzyszy na każdym WBnP (oby tak w dalej) a sobie i innym którym nie wymieniłem zycze aby biegi górskie zawitały w konczu na Olimpiadzie i zeby własnie na niej wystartowac oraz zeby forma na nadchodzacy sezon biegowy była wyższa.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję za trafne życzenia :):):) Dołaczam się do życzeń i ogólnie życzę nam abyśmy mieli z biegania jak najwięcej radochy nawet jak mamy go dosyć........ a osobiście to Jarkovskiemu życzę dalszych sukcesów ...... trenerskich (może to odpowiedź na Twoje rozterki co dalej?) ........ Montano żeby się stał trochę spokojniejszy i ugodowy żeby dziewczyny mniej bulwersowały się jego wypowiedziami ......... Kubusiowi życzę obfitego sezonu tourowego (sam kiedyś chciałbym dołączyć).........
i żeby nasz skromny dział się nieco powiększył..........
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś oficjalnie powstała Beskidzka Grupa Biegowa ( BGB ).Więcej informacji niedługo w dziale PPP.

Dzisiejsze wigilijne bieganie odbyło się na stokach Magurki.
Było nas razem osiem sztuk. W skrócie : bieg na Magórkę,mała biesiada w schronisku ( herbatka z rumem i wódeczka cytrynowa - symbolicznie) i opowieści jak to na biegach bywało i że malezyjskie kluski śląskie są słodkie.
UWAGA ! Było także wspólne zdjęcie toples ( miało być w slipkach,ale wiadomo do takiej sesji trzeba się przygotować sprzętowo ) na tle gór.Niedługo się wywoła.
Pozdrawiamy wszystkich biegaczy i zapraszamy na wspólne treningi.
Ja obiecuję poprawę i życzę wszytkim biegaczom,aby tak jak ja mieli okazję poznawać nowych fajnych ludzi - biegaczy.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Montano Corridore on 2:18 pm on Dec. 24, 2003
Ja obiecuję poprawę
Prognozuję, że poprawa w przyszłym sezonie będzie naprawdę spora.......oby BGB się rozwijalo jak najlepiej...
pozdrawia Was góral z nizin.........
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Święta,święta i po świętach.
Trzeba zrzucić nadmiar kalorii.
Dla chętnych biegania w górach informacja. WBNP z BGP odbędzie się w niedzielę w Bielsku,Straconka - spotkanie 10.00 na parkingu koło karczmy.
Planowane bieganko 2godziny równym tempem z możliwością rozmowy :).
Podbiegi tylko na początku.pózniej raczej płasko.
Niech moc będzie z wami. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Evip
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Koło karczmy to znaczy gdzie?
Proszę o informację dla niewtajemniczonycvh
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie da się jej nie zauważyć po lewej stronie jadąc z centrum w kierunku na Przegibek na Straconce. Ilu biegaczy jest oczekiwanych i jakie poziomy biegowe są obsługiwane?
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Karczma jest jakieś 150m po lewej stronie przed kościołem ( centrum Straconki ).
Co do poziomu trudności to trudno powiedzieć,ale myslę że jeśli ktoś biega to powinien nadążyc.
Faktycznie jednak sporą część grupy stanowią zawodnicy biegający dosyć szybko ( choć nie planujemy szybkiego tempa,bo bieg po górach na to nie pozwala).
Evip jeśli się zdecydujesz a nie biegasz mocno to zawsze możesz pobiegac z Magdą. Ona często opuszcza spotkania własnie dlatego,że nie chce się jej samej biegać.
Akurat dzisiaj biegamy z Jarkiem i Magdą lekko, w Szczyrku,na terenach COS. Możemy ją nawówić,gdybyś zdeklarował przybycie.
Ogólnie to nie wiem kto przybędzie,ale moze uda się zmontować dwie grupy. Zobaczymy.
Ours Brun II też mile widziany,o I nie wspomnę.
Początki są trudne,ale grupa będzie się rozwijać. Mamy plan,pewne założenia,kilka pomysłów i przedsięwzięć do realizacji.
Jednym z nich jest idea spotkań z czołówką biegaczy górskich i nie tylko. Można porozmawiać,popytać,poradzić się. Inne plany są bardziej ambitne i nie będę mówił,aby nie zapeszać. Na pewno niedługo ruszy strona internetowa.
Na razie zapraszam. Straconka 10.00 - parking przy karczmie ( wystarczy zapytać -każdy zna to miejsce ).
ODPOWIEDZ