Total Immersion
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Wyglada na to, że nie pójde jutro bo coś się pomyliło Pawłowi Lewickiemu i ma komplet.
Ale jeszczr do końca nie wiem.
Ojla tych warsztatów nie wybiera się jak w kalatolu - one są rzadko, kosztują 400 zł.
Najbliższe mają być 27-28 III.
monka - unikasz jasnej odpowiedzi dlaczego nie chcesz zgodzic się na spotkanie w miłej i przyjaznej atmosferze przy herbacie i ciastku wśród innych ludzi gdzie nic Ci nie grozi
Ale jeszczr do końca nie wiem.
Ojla tych warsztatów nie wybiera się jak w kalatolu - one są rzadko, kosztują 400 zł.
Najbliższe mają być 27-28 III.
monka - unikasz jasnej odpowiedzi dlaczego nie chcesz zgodzic się na spotkanie w miłej i przyjaznej atmosferze przy herbacie i ciastku wśród innych ludzi gdzie nic Ci nie grozi
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Nie jestem milionerką, ale mogę jakieś zaskórniaki na TI przeznaczyć . Czy termin ustalany jest po zamknięciu listy? Czy np jeśli znajdę 3 kiepsko pływające osoby to możemy uzgodnić termin tzw pierwszy wolny?
Jola
Jola
Pozdrawiam, Jola
- gato
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
[quote]Quote: from Ojla 1 on 12:02 pm on Mar. 12, 2004
A z innej beczki: czy są na tym forum osoby utrzymujące się na wodzie (czyli tacy tak sobie pływający), które chciałyby wziąć udział w warsztatach TI?
Ja byłabym chętna, ale z zawodowcami nie idę (totalny obciach).
Jola
Jola, pewnie że tacy są.
Nie odzywałem się dotychczas z tego samego powodu co Ty, choć czytam pilnie ten temat i oglądam filmy monki z zapartym tchem,
(dzięki monka ).
Chętnie poszedłbym na takie zajęcia z początkującymi.
Nie chce mi się tylko wierzyć, że mozna dokonać szybkiego postępu w pływaniu na weekendowym kursie, pachnie to trochę jakimś rodzajem szamaństwa czy czarów (wybaczcie wyznawcy TI ).
Nie mogę się doczekać kiedy pojawią się tutaj pierwsze i kolejne relacje z zajęć i jak się to ma do codziennego chadzania na basen.
A z innej beczki: czy są na tym forum osoby utrzymujące się na wodzie (czyli tacy tak sobie pływający), które chciałyby wziąć udział w warsztatach TI?
Ja byłabym chętna, ale z zawodowcami nie idę (totalny obciach).
Jola
Jola, pewnie że tacy są.
Nie odzywałem się dotychczas z tego samego powodu co Ty, choć czytam pilnie ten temat i oglądam filmy monki z zapartym tchem,
(dzięki monka ).
Chętnie poszedłbym na takie zajęcia z początkującymi.
Nie chce mi się tylko wierzyć, że mozna dokonać szybkiego postępu w pływaniu na weekendowym kursie, pachnie to trochę jakimś rodzajem szamaństwa czy czarów (wybaczcie wyznawcy TI ).
Nie mogę się doczekać kiedy pojawią się tutaj pierwsze i kolejne relacje z zajęć i jak się to ma do codziennego chadzania na basen.
gato
No confundas dos tazas de te con dos tetazas!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Gato, Ojla - ale co wy z tymi poczatkującymi.
Tu wogóle nie o to chodzi. To nie są takie zajęcia pływania o jakich myślicie.
Naprawdę - przewaga bycia osobą nieźle pływająca - jest tam nieistotna. To nie o to chodzi.
Więc przestańcie z tymi początkującymi i zapiszcie się na te zajęcia jeśli możecie wydać na to pieniądze.
To szkolenie polega na tym, że macie możliwość zrozumienia co powoduje, że jeden dużo macha rekami i płynie tak sobie a drugi niby ledwo nimi przebiera a kończy basen bez zmęczenia i o kilka bądź kilkanaście metrów przed tamtym.
To jest nauka - cytuję: "fish like" - czyli nauka zachowań w wodzie, nauka zrozumienia co powoduje najmniejsze opory, jaki ruch jest najbardziej efektywny.
To jest nauka dla dorosłych, bądź juz dojrzałych dzieci. Bo tam się wszystko tłumaczy, analizuje. To jest takie pływanie "logiczne".
Program minutowy warsztatów – kraul
Sobota
17.00-17.30 – spotkanie organizacyjne
17.45-19.15 - I część praktyczna w wodzie: video filmowanie spod wody, ćwiczenia równowagi w sekwencjach: Basic, Sweet Spot, Skating
19.30-20.30 – analiza nagrań video, podstawowe założenia pływania FishlikeĹ
20.45-22.00 – II część praktyczna w wodzie; nauka sekwencji UnderSwitch
Niedziela
14.00-15.30 – III część praktyczna; nauka sekwencji ZipperSwitch
15.45-16.45 – inteligentne pływanie na całe życie – opracowanie programu treningowego
17.00-18-30 – IV część praktyczna: przejście do pływania pełnym stylem, końcowe video filmowanie spod wody
19.15 – zakończenie warsztatów
(program minutowy może niekiedy ulec niewielkim zmianom)
Miejsce warsztatów:
Ośrodek Sportu i Rekreacji Dzielnicy Śródmieście
Ul. Polna 7A, 00-625 Warszawa
Tel. 022 825-71-34, 825-48-46
Co za sobą zabrać:
Dwie pary stroju kąpielowego (jeśli chcemy mieć suchy na drugą część zajęć), czepek, okularki, klapki, ręcznik, notes i długopis. Na miejscu znajduje się bufet, choć o późnych godzinach może być już zamknięty.
Cena warsztatów:
PLN 400
Wpłatę należy dokonać na rachunek:
Total Immersion Polska
Pekao S.A. XIII Oddział w Warszawie
Nr 20124020341111001000859975
„warsztaty pływackie”
Uwaga: Ze względu na ograniczoną ilość miejsc (6 osób) decyduje kolejność zgłoszeń i wpłat.
Tu wogóle nie o to chodzi. To nie są takie zajęcia pływania o jakich myślicie.
Naprawdę - przewaga bycia osobą nieźle pływająca - jest tam nieistotna. To nie o to chodzi.
Więc przestańcie z tymi początkującymi i zapiszcie się na te zajęcia jeśli możecie wydać na to pieniądze.
To szkolenie polega na tym, że macie możliwość zrozumienia co powoduje, że jeden dużo macha rekami i płynie tak sobie a drugi niby ledwo nimi przebiera a kończy basen bez zmęczenia i o kilka bądź kilkanaście metrów przed tamtym.
To jest nauka - cytuję: "fish like" - czyli nauka zachowań w wodzie, nauka zrozumienia co powoduje najmniejsze opory, jaki ruch jest najbardziej efektywny.
To jest nauka dla dorosłych, bądź juz dojrzałych dzieci. Bo tam się wszystko tłumaczy, analizuje. To jest takie pływanie "logiczne".
Program minutowy warsztatów – kraul
Sobota
17.00-17.30 – spotkanie organizacyjne
17.45-19.15 - I część praktyczna w wodzie: video filmowanie spod wody, ćwiczenia równowagi w sekwencjach: Basic, Sweet Spot, Skating
19.30-20.30 – analiza nagrań video, podstawowe założenia pływania FishlikeĹ
20.45-22.00 – II część praktyczna w wodzie; nauka sekwencji UnderSwitch
Niedziela
14.00-15.30 – III część praktyczna; nauka sekwencji ZipperSwitch
15.45-16.45 – inteligentne pływanie na całe życie – opracowanie programu treningowego
17.00-18-30 – IV część praktyczna: przejście do pływania pełnym stylem, końcowe video filmowanie spod wody
19.15 – zakończenie warsztatów
(program minutowy może niekiedy ulec niewielkim zmianom)
Miejsce warsztatów:
Ośrodek Sportu i Rekreacji Dzielnicy Śródmieście
Ul. Polna 7A, 00-625 Warszawa
Tel. 022 825-71-34, 825-48-46
Co za sobą zabrać:
Dwie pary stroju kąpielowego (jeśli chcemy mieć suchy na drugą część zajęć), czepek, okularki, klapki, ręcznik, notes i długopis. Na miejscu znajduje się bufet, choć o późnych godzinach może być już zamknięty.
Cena warsztatów:
PLN 400
Wpłatę należy dokonać na rachunek:
Total Immersion Polska
Pekao S.A. XIII Oddział w Warszawie
Nr 20124020341111001000859975
„warsztaty pływackie”
Uwaga: Ze względu na ograniczoną ilość miejsc (6 osób) decyduje kolejność zgłoszeń i wpłat.
-
- Zaprawiony W Bojach
jest dokładnie tak jak pisze Fredzio, TI to zajęcia dla dorosłych, którzy potrafią myśleć o własnych ruchach i je analizować, żeby zmniejszyć opory w wodzie.
Wszakże warto jednak idąc na te zajęcia być oswojonym z wodą, potrafić robić wydechy pod wodą i w ogóle się nie stresować jak trzeba zanurzyć głowę pod wodę.
Rozumiem Monkę, że się nie chce spotkać z Fredziem , po tych dwuznacznych dowcipach, które tytaj się pojawiły. Monka, chodzi o spotkanie w większej grupie i wyłącznie towarzyskie. I proszę kolegów żeby skończyli z wygłupami, bo nam się koleżanka czerwieni.
Wszakże warto jednak idąc na te zajęcia być oswojonym z wodą, potrafić robić wydechy pod wodą i w ogóle się nie stresować jak trzeba zanurzyć głowę pod wodę.
Rozumiem Monkę, że się nie chce spotkać z Fredziem , po tych dwuznacznych dowcipach, które tytaj się pojawiły. Monka, chodzi o spotkanie w większej grupie i wyłącznie towarzyskie. I proszę kolegów żeby skończyli z wygłupami, bo nam się koleżanka czerwieni.
ENTRE.PL Team
-
- Stary Wyga
Gato, Olja - ja chetnie sie przylacze .
Wprawdzie na treningach z Luiza (mamy taka grupe dla "plywajacych inaczej" czynimi juz pewne przymiarki do rejestracji spod wody i pozniejszej analizy stylu - ale po tych wszystkich zachwytach pod adresem TI byloby grzechem nie skorzystac .
Wprawdzie na treningach z Luiza (mamy taka grupe dla "plywajacych inaczej" czynimi juz pewne przymiarki do rejestracji spod wody i pozniejszej analizy stylu - ale po tych wszystkich zachwytach pod adresem TI byloby grzechem nie skorzystac .
- gato
- Zaprawiony W Bojach
No to jest nas już trójka "Pływających Inaczej".
Pozostaje ustalenie terminu.
Ze względów oczywistych materiały filmowe z zajęć będą objęte klauzulą najwyższej tajności
Pozostaje ustalenie terminu.
Ze względów oczywistych materiały filmowe z zajęć będą objęte klauzulą najwyższej tajności
gato
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No to słuchajcie - 27-28 marca - pasuje?
-
- Zaprawiony W Bojach
Cytat Monki z dzisiaj:
Swoją drogą to Monka zmieniła szybciej poglądy na TI niż niejeden polityk.
Cytat Monki z 8 lutego:Ogólnie to warsztaty są bardzo cenne i warte dużo więcej niż 100$. Właściwie nie ma ceny za wiedzę dotyczącą równowagi w wodzie
no i jak tu nie mówić, że kobieta zmienną jest.
360 minut dla 4 [osób] to 1,5godz czyli 2x45 minutowe lekcje dla osoby, jakby nie liczyć.
a)Kamerę wodoszczelną mają ludzie i można pożyczyć bez żadnych kosztów,
b) toru nie trzeba wynajmować żeby mieć cały dla siebie bo w wawie są niektóre baseny puste rano
c), do przeglądania materiałów wystarcza laptop ewentualnie z TV-outem i kawałek stolika
a więc żeby uzasadnić opłatę 5pln za minutę trzeba by podać wyniki np. na 50m kaulem.
Swoją drogą to Monka zmieniła szybciej poglądy na TI niż niejeden polityk.
ENTRE.PL Team
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tak, też zauważyłem. Bardzo dobre.
Ale juz nie chciałem wyciągac tego bo by znowu było, że złośliwy jestem.
Ale juz nie chciałem wyciągac tego bo by znowu było, że złośliwy jestem.