Obozy biegowe w górach

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
mam_platfusa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 3 dni
Życiówka w maratonie: 3 tygodnie

Nieprzeczytany post

Hej, interesują mnie opinie na temat obozów biegowych organizowanych w górach (bardzo mile widziane obozy poza granicami kraju).

Planowany termin: lato tego roku.

Z góry dziękuję za propozycje i wszelkie subiektywne, krótkie oceny tego typu obozów ze strony osób, które brały udział, najbardziej liczę na informacje dotyczące:

- atmosfery na obozie,
- efektów obozu.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Za granicą organizuje pewnie Tatra Running. Ale nie byłem, wiec więcej nie wiem.
misio80
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:55
Życiówka w maratonie: 3:29

Nieprzeczytany post

Ja się mogę wypowiedzieć o Tatra Running, bo byłem.
Od razu powiem, że bardzo mi się podobało i widzę długofalowe efekty.
Zaznaczę też, że są to obozy robione nie tylko dla biegaczy górskich czy ultra.

Co mi się podobało:
- bardzo zróżnicowane treningi - przegląd bardzo wielu różnych bodźców, do których później wracałem w ciągu całego roku, zarówno biegowych jak i ogólnorozwojowych. taki przegląd dający pojęcie, co można robić i co to daje.
- duża podbudowa teoretyczna - nie tylko robiliśmy treningi i ćwiczenia, ale dokładnie było objaśnione, czemu, po co i co to nam daje.
- indywidualne podejście - konsultacje z trenerem, fizjo, próba mleczanowa, rejestracja wideo z omówieniem, duża otwartość na potrzeby każdego, a grupa była baaaaaaardzo zróżnicowana od tancerza, przez triatlonistkę, zawodnika mma a na biegaczu ultra kończąc
- Tatry - bez komentarza
- atmosfera - prowadzący, ludzie, duża otwartość, żenujące dowcipy prowadzącego ;D
- co wykorzystuję - otworzyli mi oczy na moje przykurcze i wadę postawy, zacząłem dużo większą uwagę zwracać na pracę poszczególnych mieśni (technika) + luz w biegu, wplotłem w trening poszczególne jednostki przez nich sugerowane. Mam zielone pojęcie co kiedy i dlaczego robić. Szukam - niewątpliwie zachęcają do poszukiwań

Minus
- lokum było przeciętne COS Zakopane
- zawsze mogłoby być taniej, ale jakość naprawdę odpowiada cenie.
ODPOWIEDZ