darek284 pisze:@ harti, ale na zawodach nie ma czasu netto i czasu brutto. Myślisz, że można polecieć setkę w 10 godzin z godzinną przerwą na sen?
a 2 lata temu czytałem na Endo, że przygotowujesz się do MP w Kampinosie.
Ponieważ przeczytałem, że biegasz treningowo 100 km w Kampinosie w 8 godzin to pomyślałem, że wczoraj dasz ognia i pokażesz wszystkim gdzie raki zimują. Zawiodłem się.
Życzę Ci abyś pobiegł kolejny MP w Kampinosie poniżej 8 godzin. Raczej na 100% będziesz wtedy zwycięzcą.
- nie traktuje "treningów" jak zawody i pauzuję garmina jeśli robię tzw. wycieczki biegowe. bo chcę wiedzieć w jakim tempie były same odcinki przebiegnięte. w opisach moich wybiegań podaję często czas brutto i netto, a jeśli nawet nie zawsze o tym pisze publicznie to jest to u mnie na garminconnect.. jeśli robię BC (bieg ciągły), max 40 km, jako "trening" to oczywiście nie pauzuję. zdaję sobie sprawę że istnieją osoby które podczas długich wybiegań pauzują, są i takie które nie pauzują. ja uczciwie o tym piszę zawsze.
- nie przypominam sobie żebym pisał o "przygotowaniach", 2 lata temu chyba dowiedziałem się ze istnieje taka impreza i pomyślałem że fajnie byłoby przebiec.. ale zaraz, jak to możliwe że 2 lata temu? wtedy jeszcze nie miałem endo

a w zeszłym roku w lecie pobiegłem pierwszy raz dystans ultra (70km) i zrobiłem pierwszy raz ponad 1000 km miesięcznie.. (sprawdziłem, endo używałem od kwietnia 2013 do marca 2014, więc coś pokręciłeś)
- w Kampinosie przebiegłem 100 km dotychczas 2 razy, raz sam (8 h sam bieg + 2h na postoje, sklepy itp). i raz z koleżanką (9:50 sam bieg + też z 2 h na postoje itp), wycieczki biegowe robię regularnie, w Kampinosie, od 50-70 km głównie
- też jestem zawiedziony czasem, przeczytaj relację, piszę tam dokładniej o tym
- dziękuję za życzenia, też życzę Tobie osiągnięcia własnych celów biegowych.. wątpię czy uda mi się pobiec w nocy poniżej 8h, ale myślę że 9h jest do złamania, jak nie za rok to za 2.. sporo też zależy od trasy która się zmienia co rok, na co dzień nie biegam po tych piaszczystych szlakach w północno-zachodniej części Puszczy. za rok będę starał się przede wszystkim pobić rekord tej trasy (9:45)