Zamiana szosy na góry. Prośba o porady.

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nikki.Sixx pisze:Przy Beskidach już tak nie jest. 3/4 asfaltu (czy w zasadzie 4/5), długie podbiegi i zbiegi asfaltowe ze wszystkimi możliwymi nachyleniami po prostu niszczy mój organizm.
Na pierwszym kilometrze zbiegu ze Skrzycznego wpadłem w euforię ;-), po czterech modliłem się żeby w końcu się skończył.
Nikki.Sixx pisze:Dalej twierdzę że Falenica jest dobrym przygotowaniem pod warunkiem że dany maraton będzie trailowy a nie asfaltowy...
Byłem na wizytacji na kopcu powstania, bez biegania. Nie wiem czy uda mi się w tym tygodniu pobiegać, wyjeżdżam na prawie cały tydzień w delegację. Ale wygląda na fajne miejsce do intensywnego treningu "górskiego", w szczególności w zakresie trudnych zbiegów. Jest bardzo stromy, ma łagodniejsze podejście zrobione ze schodów wyłożonych kostką. Po schodach podbiegać się pewnie da, ze zbiegami trudniej, ale je można robić na zboczach kopca, można tam wydeptać ścieżkę, zresztą jakieś namiastki już są. Pod szczytem jest korona wyjeżdżona przez rowerzystów. Pełno błota, zatem namiastka beskidów czy innych sudetów jak znalazł ;-).

Ktoś zainteresowany tą lokalizacją?
New Balance but biegowy
Nikki.Sixx
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:02 trail
Życiówka w maratonie: 3:10

Nieprzeczytany post

Mam koło siebie Kazurkę a ostatnio testowałem górkę szczęśliwicką - 15 km podbiegów i zbiegów łagodniejszych i stromych (wzdłuż wyciągu dokąd się da) więc na brak górek nie narzekam ;] O kopcu Powstania nie słyszałem a po MGS nie ma "trudnych" podbiegów czy zbiegów w stolicy :bleble:
Nikki.Sixx
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:02 trail
Życiówka w maratonie: 3:10

Nieprzeczytany post

Faktycznie Świętokrzyskie to świetny pomysł. Dziwne że nie ma tam żadnego maratonu... aż się prosi - centrum Polski i blisko.
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

Nikki.Sixx pisze:Faktycznie Świętokrzyskie to świetny pomysł. Dziwne że nie ma tam żadnego maratonu... aż się prosi - centrum Polski i blisko.
Jest półmaraton świętokrzyski, ale jakoś trudno znaleźć coś więcej poza tym, że jest.
Ale znalazłem coś innego, wydaje się fajna trasa przez Łysicę:
http://connect.garmin.com/jsPlayer/180208650

Niby blisko, ale i tak ok. 200km. Dla kogoś kto ma zobowiązania rodzinne to już mała wyprawa.
Awatar użytkownika
Pedro
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

To klasyczna główna trasa po najważniejszych wierzchołkach, jest OK.
A jeśli komuś nie przeszkadza to może sobie pompować ze Świętej Katarzyny na Łysicę i zbiegać - dowolna ilość powtórzeń. Z tego co pamiętam to około 1,5km.

Delagacja piękna sprawa :taktak: - to zwykle dla mnie okazja do pobiegania w nowych miejscach a w kwestii górskiego treningu to można się wcześniej poorientować w sieci lub na mapie czy jest taka możliwość :usmiech:
Pedro
ODPOWIEDZ