Vitargo w ultra

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
kubol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

czy ktos probowal to pic w trakcie dlugich biegow? ma sens? cos daje? jest jakas roznica z dowolnym izotonikiem?

specjalnie nie zadaje tego pytania w dziale dieta, bo interesuje mnie vitargo w aspekcie biegow dlugich i bardzo dlugich.
PKO
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

vitargo electrolyte to fajny kisiel na długie trasy; czy lepszy niż reszta izo? nie wiem. piję bo lubię. coś trzeba. daje radę z cytrynówką.

w kontekście ultra sensowne jest vitargo professional - dodatek bcaa teoretycznie powinien trochę chronić mięso.
jako podstawowe izo ma ten mankament, że jest z kofeiną, i po kilku godzinach jednak zamula. to raczej sensowny wybór na ostatnie godziny zawodów.

czy ma jakieś faktyczne przełożenie na wyniki w porównaniu do reszty izo (tudzież wariantów woda + żele, etc.)?
nie wiem.
sprzedają na wiadra i nie pakują tam zbędnego bullshitu, a jedynym barwnikiem jest beta karoten. dla mnie to wystarczające argumenty.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
kubol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

kulawy pies pisze:sprzedają na wiadra i nie pakują tam zbędnego bullshitu, a jedynym barwnikiem jest beta karoten. dla mnie to wystarczające argumenty.

zdrówko
dzieki Kulawcze za odpowiedz
co do zbednego bullshitu to jednak ten acesulfam potasu mogliby sobie darowac, ale rozumiem, ze czyms to musza doslodzic. chociaz z drugie strony, jakby nie bylo slodkie to by mniej mulilo.
dzieki, przetestuje ten kisiel na sobie. poki co bez cytrynowki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ