Bieg Górski w Warszawie?!?

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Polska jest krajem gdzie góry wystepuja w 4% calego obszaru. Pasmo górskie ciągnie się od Karkonoszy przez Beskidy Tatry i Bieszczady i atm rozgrywane są biegi górskie a własnie nieadawno przeczytałem na Maratoanch Polskich ze w Falenicy pod Warszową organizowane sią : Zimowe Biegi Górskie Falenica 2004. Się pytam wiec jak to jest faktycznie, czy są tam jakieś górki,pagórki,skarpy czy jest to moze nadużycie?
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
New Balance but biegowy
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No.no nie poznaję kolegi,kolego Jarkovsky! :)

Chyba są tam jakieś pagórki. Wydaje mi się nawet,że ze 300m przewyższenia będzie,ale mogę się mylić.
Podobno są jakieś biegi górskie na Pomorzu.
Trzeba kiedyś tam pojechać i obcykać sprawę.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Znam pagórki w Falenicy: z punktu widzenia biegacza górskiego jest to raczej cross, natomiast z punktu widzenia biegaczy nizinnych są tam straszne podbiegi. Przewyższenia ok. 200m było razem w biegach w Choszczówce, te są ich kontynuacją, ale przewyzszenia jest jakieś 150m (łącznie). Mimo tej kontrowersyjnej nazwy impreza ciekawa, bo w ładnym terenie, a dziś w ładnej aurze śniegowej. Niestety na skutek przedłużającej się choroby zostałem w domu.... :(
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście na Pomorzu też są tereny do mocnych treningów dla biegaczy nizinnych. Same imprezy nie są mi znane.
Trójmiejski Park Krajobrazowy to dobry teren. Kto nie był niech przyjedzie z nami pobiegać, mamy kilka takich "standardowych" tras he he.
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może to wyszło trochę pretesjonalnie faktycznie ale co mi tam o mnie/za mnie to niech BG odbywają sie nawet an sopockich wydmach - chodzi przeca o rozwój BG w Polsce. Sam kiedys biegałem na BG w Kurzętniku (dawne woj. Torunskie-pojerzierze brodnickie) gdzie były takie stromizny ze stary wyjadacz Marek Dryja na 2 podbiegu widząc ze Jarek jeszcze jako junior go wyprzedza zszedł z trasy.
Ale chciałem zaciągnoc informacji i włąsnie Montanos "obcykać" sprawe :) To jak w końcu Ours jest tam warto przyjeżdzac na taki cross?
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Haha dzisiaj Tomek opowiadał o tym biegu. Podobno pętelka była zabójcza.To chyba był bieg anglosaski.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest nowy cykl biegów i jeszcze tam nie startowałem, znam jedynie ogólnie teren. Ponieważ przewyższenia jdnorazowe są małe, zawsze są to biegi anglosaskie, poza tym z reguły jest to teren wydmowy, więc prócz przewyższeń trzeba się zmagać z piachem. Czy warto w nich biegać? oczywiście, choć raczej nagród tam nie uświadczysz... Który Tomek tam biegał?
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek Klisz opowiadał o tym biegu. Nikt nie spodziewał się takiej trasy podobno. Mam na myśli bieg w Kurzętniku.

(Edited by Montano Corridore at 8:52 pm on Jan. 4, 2004)
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tak a ja miałem na myśli bieg w Falenicy.... krótka relacja jest w dziale "imprezy"
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To może podajcie wyniki albo jakiś link do nich.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jarku poki co jestem w Paryzu wiec masz znacznie blizej ode mnie... i niestety musze korzystac z kafejek internetowych przez co na forum jestem okazyjnie.... ale wi€c€j informacji znajdziesz na www.biegi.pl
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tak faktycznie no przecież. :)
Tu sa wyniki z obu juz rozegranych biegów: http://www.biegi.pl/aktual/falenica.html
ODPOWIEDZ