IV Przygodowy Rajd Orła Bielika

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nowe zasady, nowa formuła. Dwie klasyfikacje, dla drużyn dwu i cztero osobowych. Dystans 300 km, 72 godziny, zadania specjalne wymagające umiejętności i sprzętu alpinistycznego wykonywane przez 50% drużyny. Trasa w 90% całkowicie nowa. Regulamin i przyjmowanie zgłoszeń na stronie www.orzelbielik.pl w miesiącu grudniu br. Pierwszeństwo mają uczestnicy dotychczasowych edycji naszego rajdu. Obowiązek złożenia wniosków o dofinansowanie w Urzędzie Marszałkowskim, Urzędzie Miasta i Powiatach w miesiącu wrześniu spowodował, że już dziś mogę podać datę kolejnej edycji Rajdu Orła Bielika. Rezerwujcie czas między 10-14 czerwca 2004 roku. Zapraszamy.
WiechoR
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Marcos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A czy odbędzie się w przyszłym roku Supermaraton Rowerowy???
Jaki dystans i trasa, termin juz znany???
www.kolarstwo.z.pl
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W 2004 planujemy PP w szosowych maratonach rowerowych. Planujemy cztery maratony od 250 do 500 km i finał 750 km. Jest termin jednego zamiast mojego będzie w Gryficach około 400-500 km 27.06.2004 którego będę organizatorem. Drugi w Gorzowie, trzeci w Kłodzku, czwarty nie wiadomo gdzie, ale może jest organizator zobaczymy za kilka dni. Kto ukończy trzy z czterech maratonów lub dwa z trzech może wystartować w finale w Świnoujściu 750 km bez prawa rezygnacji po 250 czy 500 sklasyfikowany będzie tylko ten, który dojedzie do końca. Mam nadzieję, że wszystko rozstrzygnie się do końca września i podamy wszelkie szczegóły. W Świnoujściu 750 km 11-12.09.2004
WiechoR
Awatar użytkownika
Marcos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czyli start w Gryficach 27 czerwca!!!
To super pomysł z PP w maratonach szosowych, jeszcze żeby większość imprez była w zachpomorskiem i będzie całkiem extra.

zaczynam odkładać kase na rower, trekingiem można startować??
Wiem że teraz będzie w Gorzowie ale nie mam sprzętu no i kontuzja jeszcze nie zaleczona a szkoda bo bym spróbował.
www.kolarstwo.z.pl
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

750 jak na razie to dla mnie kosmos :lalala:

czy bedzie jakas dyskusja n/t regulaminow i terminow na forum ?
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczywiście terminy podamy za kilka lub kilkanaście dni. Dyskusja mile widziana, choć jestem przeciwny konsultowania wszystkiego ze wszystkimi. Nigdy nie zrobimy imprezy, która zaspokoi wszystkie oczekiwania potencjalnych uczestników. Regulamin opracowuje organizator taki jak mu odpowiada. Natomiast, jeżeli ktoś ma dobry pomysł będzie bardzo mile widziany.
WiechoR
Awatar użytkownika
Kiniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiesiu,
czy pomysł 2 i 4 osobowych drużyn na bieliku jest dobry? Czy wtedy do PP wchodzą li tylko ludzie z drużyn czwórkowych? Nieporównywalnie trudniej jest zmagać się z dystansem w 4 osoby niż 2.
Krzycho, jak Ty to widzisz?
Co do maratonów, możesz mnie wpisać na listę oczekujących :hej:
Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
Awatar użytkownika
Dino
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bardzo dobry pomysł z zespołami 4 i 2 osobowymi.Nie zawsze można zorganizować tim 4 osobowy równy siłowo :)
Artek
Morski Stwór
Nie ma że boli :)
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

korzystajac z okazji chcialbym sie poradzic w sprawie tych maratonow w dwoch kwestiach:
1) siodelko - jakie siodelko najlepiej sie nadaje na 500km i wiecej ? jak na razie po 200 ledwo siedze, moze to po prostu wina niezbyt systematycznych treningow ?
2) pedaly SPD - to spory wydatek rzedu 100 zl plus dwie pary butow - na zime i na lato ok 300 zl x2 , czy jest az taka duza roznica w tego typu pedalach czy wystarcza noski do zwyklych ?
P.S. Kiniak startujesz w Gorzowie ?

(Edited by saint at 3:15 pm on Sep. 15, 2003)
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z PP nie będzie problemu. Będą dwie klasyfikacje dla 2 i 4 osobowych dr. Start w 4 osobowych dr. i tak jest premiowany większą ilością punktów. Wiem, że Kompas myśli o takiej formule. Tak naprawdę to Paweł Fąferek powiedział mi o tym moim zdaniem dobrym pomyśle. Kiniak mam coś dla Ciebie. Będzie etap konny!!! Znalazłem stajnie i transport ko
WiechoR
Awatar użytkownika
Kiniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, Kiniak startuje w Gorzowie, ale Orzeł Bielik to chyba nie ten temat.
1. Moje siodełko to San Marco Atola (damskie, leciutkie, z dziurką ;)), wspaniałe, mój tyłek już nie boli nawet przy 20 godzinach na siodełku.
2. Ja zdecydowanie spd, ale jeśli mało jeździłeś lub wcale, to lepiej przykręć i poćwicz trochę, żeby się nie zabić. Buty wystarczą 1, nie ma kozaków spd, a i w takich i w takich jest tak samo zimno zimą. Są specjalne "pokrowce" na stopy z tkanin nie przepuszczających wiatru, ale działają tylko do pewnej temperatury. Jak Ci język zaczyna przymarzać do kierownicy, to wkręcaj zwykłe pedały i zasuwaj w ciepłych butach po prostu :hej:

Wiesiu,
cieszę się z koni bardzo (zaraz nas zakrzyczą ;)), co do plecaka, to nie ma, jeżeli jesteś nadal zainteresowany, to po prostu jak trafię to nabędę. Będziesz w Gorzowie, to może postaram się plecaczek znaleźć. No i podyskutujemy :)
Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
ODPOWIEDZ