triatlon w Górznie

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a jak twoj start Gato? Jesteś zadowolony?
ENTRE.PL Team
New Balance but biegowy
KIWI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Byłem widziałem, ukończyłem,
właśnie wróciłem z wakacji więc nieprzczytałem jeszcze wrażeń, dopisuję tylko swoje:

2:35:48:30 -  na dabiud chyba nieźle

-Pływanie myślę że poniżej możliwości 32:42 - nie mogłem odnaleźć rytmu w tłumie

-Z roweru jestem zadowolony, na pierwszym kółku  znalazłem jakąś grupę w której robiliśmy sobie cykliczne zmiany, z trudem dawałem radę ale pozwalali mi prowadzić - pierwsze doświadczenie kolarskie w życiu
1:15 :19

W Biegu wynik żenujący 45.16 na, przez pierwszą piątkę trochę się chwiałem na nogach, delirka, nie mogłem się przyzwyczaić do zmiany
dopiero potem uspokoiłem się i zacząłem trochę wyprzedzać.

Sport oczywiście rewelacyjny,

trzeba trenowac!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy to prawda że pani (raczej weterance), która kończy zwykle jako jedna z ostatnich za spóźnienie 2 min. z rowerem nie mierzono już czasu biegania?
Pamiętam ją z Lubasza z zeszłego roku.
Jeśli się chce zachęcać innych do startu to szkoda że się ustanawia limity. Myśle tu wyłącznie o Polsce gdzie jest "dużo" imprez i są bardzo "liczne".
Awatar użytkownika
gato
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Karola: tak, ta pani została zdyskwalifikowana już po rowerze, ale mimo to postanowiła ukończyć bieg.
3 tygodnie temu była przedostatnia w Łodzi, wyprzedziła 35-latka...

PAweł: tak, jestem zadowolony. Wynik 2: 41:37,7 oddaje dobrze moje obecne możliwości i daje spore szanse poprawienia.
Jest nowa motywacja do treningu :)
gato                                                
No confundas dos tazas de te con dos tetazas!
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Karola, to jest rzeczywiście problem z tymi limitami. Na odprawie powiedziano nam, że na pływanie + rower jest 2.5 godziny, bo tereny rolnicze i żniwa i rolnicy muszą korzystać z dróg. Ja myślę, że mogliby powiedzieć: limitu brak, ale po 2.5 godzinach otwierają ulice dla ruchu i zawodnicy pozostający na trasie muszą stosować się do zasad ruchu drogowego. No, ale gdyby ktoś przez nieuwagę wpadł na kosy Bizona to pewnie i tak by wszyscy zrzucili winę na organizatora, więc go rozumiem. Z drugiej strony problem dotyczył chyba 5 osób zdyskwalifikowanych za przekroczenie limitów, dużo to czy mało? Może gdyby limit był 3 godziny, to rolników by to nie zbawiło, a wszyscy by ukończyli.

Triatlon nie jest popularną dyscypliną w Polsce i trzeba robić wszystko, żeby zachęcić do startu. Nie jestem pewien, czy bardziej elastyczne limity by tutaj pomogły. W tym roku wystartowało więcej zawodników niż w zeszłym, a drużyna Bieganie.pl zrobiła 3% frekwencji - w amatorach siła tej dyscypliny.

Słyszałem, że w USA w imprezach cyklu Ironman miejsca startowe znikają w kilka dni po otwarciu przyjmowania zgłoszeń, a w każdej imprezie startuje ponad tysiąc ludzi - to jest potęga. No ale w Polsce chyba jest bariera finansowa do zakupu roweru szosowego, dlatego m.in. mniej ludzi startuje. A sport wcale nie jest tak wyczerpujący. Ludzie się przerażają czasem jaki zajmuje triatlon - nawet krótki dystans olimpijski zajmuje od 2 do ponad 3 godzin, ale przecież obciążenia się rozkładają - inne mięśnie pracują podczas pływanie, a inne w biegu, no i na rowerze człowiek siedzi sobie wygodnie, pełen komfort. Następnego dnia po Górznie nie czułem w ogóle żadnego zmęczenia, 20km sobie pobiegałem i czułem się jakbym na żadnych zawodach nie był.
ENTRE.PL Team
JO
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Za przekroczenie czasu zdyskwalifikowano 6 osob z tego 4 za czas na plywaniu, tak wiec nie jest to chyba duzy problem, Popieram PAwla ze problemem jest cena roweru szosowego oraz przede wszystkim stan drog do jezdzenia. przeciez to zadna frajda zasuwac szosowka po polskich dziurach.
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, trochę tylko niepoważnie, że o limicie pływanie+rower zawodnicy musieli dowiedzieć się na miejscu w przeddzień zawodów. Niektórzy przyjechali z daleka, zainwestowali w podróż i nocleg. O limicie w pływaniu wiedzieli wszyscy z regulaminu zawodów. O tym drugim nikt.

Z tym zmęczenim to jest bardzo ciekawe. Przekraczając linię mety czułem że spokojnie mogę biec kolejną dychę bo dopiero zaczynam się rozkręcać. Najboleśniejsze jest przechodzenie z jednej dyscypliny do kolejnej. Z wody trzeba wybiec pod górę, nogi robią co chcą ale raczej nie biegną.
Na rowerze, ostry podjazd 1000m na dzień dobry, też nie ułatwia rozkręcenia się. Najlepiej jechało mi się na 3 pętli. A początek biegu to koszmar: 3km świńskim truchtem na granicy skurczu bo znowu pod górę, ale później z każdym kilometrem jest coraz lepiej.
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
JO
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No wlasnie te gorki dla osob ktore biegaja na co dzien po plaskim mazowszu nie za bardzo byly przyjazne. Mysle ze organizatorzy imprez triathlonowych faworyzuja mieszkancow gor lub pomorza i kujaw:)
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie, może ktoś zna jakieś fajne podjazdy na mazowieckiej ziemi. Jeździmy czasem z PAwłem do Góry Kalwarii, podjazdem od mostu i później na drodze do Konstancina, ale to śmieszne pagórki nawet przy Górznie.
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mifor, gdzieś widziałem taki ranking podjazdów w Polsce. Gdzie to było...?
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ceny rowerów szosowych mogą być faktycznie przeszkodą dla wielu nie do pokonania przed startem.
Miesiąc temu miałam przyjemność być kibico-fotografem na Berliner Volkstriathlon'ie na dystansie sprinterskim. Tam ograniczeniem była liczba uczestników - 300 osób (w przybliżeniu, ale więcej z taką grupąa organizatorów i wolontariuszy nie da się obsłużyć). Bardzo podobało mi się to że amatorów była cała masa, widziałam bardzo wiele osób płynących żabką, jadących na rowerach górskich, trekingowych. Wcześniej na zdjęciach w sieci widziałam że pianki nie są tak powszechne jak u nas. Jeśli więcej będzie imprez w Polsce to może też się ludzie tak nie będą przejmować sprzętem.
Z grona forumowiczów startował też Cezariusz, ale pewnie nie wpisał jako klubu bieganie.pl  ;)
Awatar użytkownika
gato
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gato                                                
No confundas dos tazas de te con dos tetazas!
Bodek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Polskie drogi sa w kiepskim stanie ale z tym mozna sobie poradzic.Natomiast z kierowcami'' władcami szos", to jest problem.Czasami to włos staje mi dęba i mam ochote zjechac do rowu.
Bogdan Sądel
Pulsar Sport
JO
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja jezdze na aleji krakowskiej w strone grojca i najwiekszy podjaz jest pod wiedukt w Grojcu czyli nic. kierowcy troche klna i trabia ale aby przezyc jezdze metr od prawej krawedzi co powoduje ze zajmuje pas i musza zjezdzac na drugi jak probowalem jezdzic po poboczu lub przy krawedzi to starali sie mnie przejechac wiec lepiej posluchac klaksonow ale zyc
pawelm
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pozdrawiam i gratuluje wszystkim forumowiczom - uczestnikom. Ja dla odmiany reprezentowałem barwy Grupy Trójmiejskiej. Z zawodów jestem zadowolony. W przyszłym roku też postaram się do Górzna wybrać.

PS. Pani w koszulce "What I want I get" ma duże sanse na sukces bo to jedna z czołowych zawodniczek w naszym kraju, tylko w Górznie akurat nie startowała. Ponizsze zdjęcie przedstawia dekoracje na Mistrzostwach Polski w Chodzieży 2003.

Obrazek
Paweł
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
ODPOWIEDZ