IRON MEN

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Andrzej
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

chcialbym zrobic Iron Mena ,jak to sie robi,gdzie i kiedy
Andrzej
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do tych zawodów to wiem niewiele. Mam zamiar ukończyć kiedyś tą imprezę. Powiedzmy w najbliższej pięciolatce. Powiem może co wiem.
Jest to triatlon - extremalny. Pływanie 3,8km; Rower 180km; Bieg 42,195km. Wszystko bez przerw w ciągu jednego dnia. Zawody tego typu odbywają się w kilku miejscach na Świecie. Nowa Zelandia, Stany Zjednoczone (Hawaje, Floryda), Szwajcaria, Australia. Pewnie jest ich jeszcze kilka. Najsławniejszy jest chyba ten na Hawajach. To tyle. Poszukaj też na necie - najlepiej na jakiejś stronie poświęconej tej dyscyplinie. Na pewno coś znajdziesz.
Pozdrofka
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W tej chwili na swiecie jest ok 40 imprez Ironman. Jesli nie ma takowej w Polsce musisz podrozowac. Do niektorych trzeba sie kwalifikowac poprzez udzial w certyfikowanym 1/2 Ironman, do innych, np. Nowa Zelandia, mozna przystapic z marszu. Limit czasu 15.5 do 16 godzin co nawet przy wolnym tempie (2 godz w wodzie, 7 godz rower- srednia ok 25km/h, reszta na maraton) pozwala wielu zaliczyc dystans. ale ten trening! Znajomy, ktory robi Ironman co roku, zapytany przeze mnie o trening stwierdzil ze w szczycie mu potrzeba na tydzien: 3x 4-5 km na basenie, ok 300km na rowerze, w tym jedna dluga jazda 130-150km oraz przebiegnietych ok 60 km. Jesli dorzucic do tego prace zawodowa, rodzinnych obowiazkow nie wspominajac, to godzin nie starcza. Ale moze za jakis czas... Na razie na nadchodzacy sezon planuje dystans olimpijski- 1.5/40/10.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A może ktoś wie - jaki IronMan jest rozgrywany najbliżej Polski?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
wojtas
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Najbliższy nas jest Ironman w Niemczech. Info na temat zawodów Ironman można znaleźć na oficjalnej stronie www.ironmanlive.com.
ODPOWIEDZ