setka w Kampinosie?

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na jaki dystans, festin?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
New Balance but biegowy
festin
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

na szczescie w przypadku startu w sobote, nie trzeba wczesniej
deklarowac dystansu :)
oczywiscie chcialbym pokonac setke, ale w zyciu roznie bywa :)
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:taktak:

Powodzenia! Napisz jak było :)
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
festin
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Faktycznie w zyciu roznie bywa: przeszedlem tylko 50 km i nawet ten dystans dal mi niezle w kosc :)

Najbardziej dostaly moje stopy - niestety niewlasciwe buty to "kleska na wlasna prosbe" w turystyce pieszej :)
Ale z drugiej strony moze to i dobrze bo gdybym poszedl dalej to niewykluczone, ze na stopach by sie nie skonczylo - jednak maraton warszawski dal mi bardziej popalic niz naiwnie z poczatku sadziilem.

A teraz kilka spostrzezen :) :
Na nocna trase wyruszylo ok 150 osob.Wiekszosc w grupach.
Sami uczestnicy b. roznorodni - mlodziez wygladajaca na licealistow, jakies grupy paramilitarne, jacys mlodziency w polarach GOPR'u, ale takze starsze osoby z rodzaju tych jakie mozemy spotkac w weekendy w kampinosie gdzie dziarsko maszeruja :)
Sam poczatek jest dosyc niesamowity - wszyscy staruja prawie razem -  wiec w ciemnosciach rozciaga sie waz szybko maszerujacych postaci z latarkami.
W tym roku pogoda dopisala - bylo dosc jano, temperatura znosna i brak opadow. Mgla raczej nie przeszkadzala, a za to dodawala duzo "nastroju"
Trasa az za latwa orientacyjnie - idac szlakiem szerokim jak trasa w-z czlowiek przestaje kontrolowac droge - nam ( szedleg z trojka znajomych z SKG ) 3 razu zdazylo sie pojsc za daleko :)
Brak snu polaczony z dlugotrwalym wysilkiem moze byc
ciekawym doswiadczeniem dla "biegajacych w dzien"
Nie wiem jak bylo na mecie 75 i 100 km ale na 50 herbaty bylo ile kto chcial i to w zasadzie wszystko co
zapewnial organizator. Podstawil jeszcze autobus do sochaczewa - ale platny co widzialem zaskoczylo niektorych z uczestnikow.
Sam przyjazd  na stacje pkp w sochaczewie tez wart jest odnotowania - z atobusu wysiadla spora grupa (ok 60 ) osob i ... wszyscy utykali :)

Sama impreza IMHO warta szerszej popularyzacji.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Więcej opowiedz, więcej! Co tak krótko! :) Jaka była trasa? Gdzie się pogubiłes? A gdzie opisy przyrody?
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapomniałem i przegapiłem!
Trudno, szkoda.
festin
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak sie zastanawiam co wiecej moglbym napisac i nic mi nie przychodzi do glowy - ciemno bylo, prawie nic nie widzialem :).
Trasa jak to w Kampinosie: piach, piach, troche twardego, piach, blotko, piach itd. a na koniec kilka kilometrow asfaltu (brrr).
A konkretnie: Dziekanow - cm. Palmiry ( ha - na tym odcinku zwykle biegam :) ) - Cmentarz Wiersze - Roztoka - Babska Gorka -Gorki - Krzywa Gora - Farmulki Krolewskie - Farmulki Brochowskie - szkola w Lasocinie ( koniec 50km)
potem Dab kolo sw Teresy - Bieliny - Posada Cisowe - Denny Las - Wies Rybitew ( koniec 75 km)
- Cybulice Duze - Czeczotki - Janowek - cm. Palmiry - Pociecha - Sierakow - Izabelin ( uff, meta ostateczna )
a tu jeszcze mam cytat z postu z pl.rec.gory podpisanego przez Dziobaka vel Mirka "Pieszego" Przychodnia":
frekwencja byla najwieksza w historii imprezy:
183 zapisanych
163 startowalo
145 ukonczylo - czyli nie przekroczyli limitow czasowych
100km - przeszlo 36 osob w tym dwie panie
75km - 19 osob - sami faceci
50km - 90 osob w tym 20 pan
z tych 90 osob - 60 przeszlo nocne 50 km a 22 - dzienne
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super, dzięki. Fajna trasa. Sam bym wymyslił ... dokładnie taką samą. To chyba najładniejsze tereny parku.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ludzie! Tak sobie myslę, że cos jest nie tak. Mamy obok Warszawy tak wspaniałą imprezę i (prawie) nikt o tym nic nie wie. Mało tego - z tego co wiem odbyła się ona po raz dwudziesty którys. Jak więc jest możliwe, że jeździmy na 100km do Kalisza, 75km do Gdyni, rajd Orła Bielika, itp. , a nie wiemy, że tu pod nosem taka rewelacja... Można biec, można isc, można zejsć po 50km, albo 75km, wszystko po takim wspaniałym terenie, nie tam jakies 2x50km po asfalcie (jak w Kaliszu). Znowu cos z Warszawą jest nie tak. Czy nie można tej imprezy jakos zareklamować? Podobno w przyszłym roku też się odbędzie z soboty na niedzielę w pierwszym tygodniu października. Może jakos pomóc organizatorom, może umówić się na wspólne uczestnictwo (bieg/marszobieg), mierzyć sobie czas, wprowadzić jakies klasyfikacje, drobne nagrody itp. Szkoda, żeby ta impreza wypadała tak blado.
ODPOWIEDZ