Przygotowanie go biegu w górach

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Grzegorz
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Proszę o informację jak przygotować się do biegu górskiego 77 km w sierpniu 2001 w Beskidach. Biegam ok. 3 x w tygodniu po górach ok. 12 km. Kilka razy startowałem w biegach górskich ze średnim rezultatem jak na amatora 30 letniego. Wiem, że czasu jest już mało. Są jednak duże chęci. Jak odżywiać się podczas takiego biegu?
Grzegorz
New Balance but biegowy
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegaj, biegaj, biegaj.

Fachowcy twirdzą, że najważniejszym elementem treningowym w biegach długich i ultradługich jest bieg długi. Zacznij raz w tygodniu planować taki bieg. Nap oczątek 15km, potem co tydzień przedłużaj, ale powoli. Optymalne byłoby, gdybyś przed tydzień, dwa przed startem mógł przebiec truchtem, bez zmęczenia 30km.

Odżywianie to kwestia indywidualnych przyzwyczajeń. Fizjologowie są jedanak zgodni co do tego, że w czasie intensywnego wysiłku powinno się podawać w zasadzie tylko płyny izotoniczne. Jeśli bieg górski ma odbyć się w formie rajdu, czyli z marszem, to możesz dodać do tego lekkie węglowodany (banany, herbatniki)
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fizjologowie są jedanak zgodni co do tego, że w czasie intensywnego wysiłku powinno się podawać w zasadzie tylko płyny izotoniczne.
Popraw mnie Pawle jeśli nie mam racji, ale wydaje mi się że to zależy także od czasu trwania... wydaje mi się że po pewnym czasie płyny nie wystarczają - w trakcie (przebieganego) maratonu nie ma takiej potrzeby ale na dłuższych dystansach zawodnicy z reguły coś przecież jedzą?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Grzegorz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za porady. Mam nadzieję, że dam sobie radę w tym biegu. Dzięki Pawle.
Grzegorz
Awatar użytkownika
gawel
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy moglys napisac kiedy i gdzie dokladnie jest ten bieg i jak sie mozna do niego zglosic?

pozdrawiam

Gawel
[url]http://www.napieraj.pl[/url]
Grzegorz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bieg organizuje Towarzystwo Rekreacyjno Sportowe "Siła" Ustroń tel. 033 8542391
Bieg odbędzie się w Beskidzie Śląskim prawdopodobnie (na 99%) 19 sierpnia 2001.
Można sledzić stronę www.cieszyn.platforma.org tam powinny być informacje (na razie są nieaktualne w Kalendarium). Można próbować dzwonić do tej osoby która jest tam podana.
Grzegorz
ODPOWIEDZ