Też spróbuje tego planu.
Zastanawia mnie ta GS. Mianowicie, czy jest jakaś celowość robienia GS zaraz po treningu? Czy moza ją sobie rozłożyć na wolne dni np po 2 serie,(wcześniej krótka rozgrzewka). Nie mam możliwości robienia GS zaraz po treningu i tak ją sobie do tej pory rekompensowałem.
Jeśli nie masz innego wyjścia to oczywiście, że lepiej robić w inny dzień. Ważne abyś nie zpominał o tym, a po każdym treningu się rozciągał bo to niezmiernie ważne.
Dobrze, że poprzedzasz GS rozrochem -
Mój dotychczasowy najlepszy czas to 03:02:45 uzyskany w 1997 roku. Najwyższa pora na złamanie. Wrrrrrróóóććć!!!! Połamanie tej starej życiówy!
Dopisuje się do listy trenujących wg. planu J.Skarżyńskiego.
Na pohybel 3godz.!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bartek Sz - spokojnie, moze z aktywnosci na formu to nie wynika, ale po roku biegania 4x tydzien chetnie wskocze na wyzszy poziom, a plan mi doskonale odpowiada, bo wlasnie chce sie przygotowac na maraton u mnie we wroclawiu w 2008 r.
soypolaco pisze:Bartek Sz - spokojnie, moze z aktywnosci na formu to nie wynika, ale po roku biegania 4x tydzien chetnie wskocze na wyzszy poziom, a plan mi doskonale odpowiada, bo wlasnie chce sie przygotowac na maraton u mnie we wroclawiu w 2008 r.
Po przeczytaniu mam nastepujaca propozycje :
- niech ci , ktorzy sie zdecyduja , zaczna komentowac i pytac na bierzaco .
Ogolnie rzecz biorac moj wniosek jest nastepujacy :
- nie jest wcale tak trudno zlamac 3 godziny .
Marudy powinni zapoznac sie z najnowszym numerem RW , gdzie sa osoby biegajacy na poziomie 2:20 i lepiej , ktore maja normalna lub nawet nadnormalna prace i nie przeszkadza im to w lamaniu 2:22 ( minimum na probe olimpijska ) .
Najwieksza przeszkoda w lamaniu 3 godzin jest brak systematycznosci i kompletny brak pojecia na temat treningu .
Jurek zwraca uwage na fakt , ze pogoda ksztaltuje hart ducha .
Mam taka obserwacje . W Stanach bardzo wielu biegaczy pochodzi ze stanow zimnych , gdzie zimy obfituja w snieg i siarczysty mroz .
Stany , gdzie warunki pogodowe sa duzo znosniejsze , nie maja az tylu dobrych biegaczy ( poza Kalifornia ) .
Podobnie jest z Norwegia . Tam talentow biegowych tez troche bylo .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki