Jakie macie treningi do zawodów na 3 km???????

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
qba8
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, pytanie kieruje do tych co biegaja srednie dystanse, konkretnie 3 km lub podobne.
Pytam z ciekawości, jak wygladaja wasze treningi?? tzn objetosciowo, najlepiej przykładowy cykl tygodniowy?? nie interesuja mnie jakies plany 10 tygodniowy itp, tylko juz dla bardziej zawansowanych??
PKO
Średni_k
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Osobiście to przed startem na 3000m biegałem 3x1000m w tempie o 10s szybszym niż na zawodach i na 6min przerwach oraz 5x600m w tempie jak na zawodach, ale na krótszych przerwach... Ale lepiej słuchaj się Tomasza:P Pozdrawiam

----------------------------------------------------------------------------------------
Wciąż trening, by wynik dał radości więcej...
Ptak lata, ryba pływa, człowiek biega. - Emil Zatopek - "Czeska lokomotywa"
qba8
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Do sredni_k,
wnioskuje z twojego nicku ze biegasz srednie dystanse i mam pytanko jakiej długości robisz wybiegania? bo moj trener maks co nam daje to raz w tygodniu 15, reszta rozbiegań po 12 km i tak czytając treningi niektorych z tego forum zastanawiam sie czy to nie jest za mało?? jak wyglada to u was?
Awatar użytkownika
Vis!ago
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

qba8 wydaje mi się że dla średniodystansowca rozbiegania 10 - 14 km są wystarczające. Przeglądałem dziennik treningowy teraz już trenera który biegał kiedyś 1:48 na 800m (wiec nieprzecietnie) nie zauważyłem jakiś wielkich kilometraży.

To tylko moje zdanie, być może się myle

Pozdrawiam
~Zwyciężać mogą Ci którzy wierzą, że mogą~
Średni_k
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

qba8, to zależy w jakim momencie makrocyklu się znajduję. U mnie rozbiegania mieszczą się w granicach od 8km (sezon startowy) do 14km (przygotowawczy). Nie wydaje mi się, aby średniodystansowiec junior powinien robić dłuższe rozbiegania. Znacznie poprawniej jest zrobić jeszcze rytmy techniczne po rozbieganiu, no i GR - gimnastykę rozciągającą. Dodam, że gimnastyka jest takim narzędziem, który poprawia wyniki bez konieczności zwiększania kilometrażu i tego się trzymam. Pozdrawiam.
Ptak lata, ryba pływa, człowiek biega. - Emil Zatopek - "Czeska lokomotywa"
qba8
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki wielkie i pozdrawiam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ