ŁĄCZENIE - ROWER <-> BIEGANIE

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Seba77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szanowne Koleżanki, Koledzy

Wiem że część z Was łączy bieganie z rowerem . Będę wdzięczny za wyjaśnienia jak to łączycie. Chodzi o ilość treningów, obciążenia, itp. :oczko:

Ja staram się od 3 tygodni wprowadzać plan 10 tygodniowy (jestem na 4tym tygodniu) a co drugi dzień jeżdzę do pracy rowerem jakieś 25km w jedną stronę.

Moje dane: 30l, 182cm, lekka budowa (82kg)

Z góry dziękuję za odpowiedź :hejhej:
PKO
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jesli musisz codziennie jezdzic na rowerze do pracy to ciezko bedzie :) . Ale jesli juz to najlepiej: po powrocie z pracy odpocznij se z 3-4 h (tylko pozadnie odpocznij , najlepiej sie poluz i wyciagnij nogi) a po tych kilku godzinkach idz se pobiegaj :) , no chyba ze pracujesz wieczorami to wtedy odwrotnie :).

A jesli nie musisz codziennie jezdzic rowerem do pracy to co drugi dzien wyznacz sobie najlepsza pore i biegaj , a w pozostale dni jezdzij rowerskiem do pracy :).

Podziwiam aktywnosc sportową :). Zeby wiecej polaków tak chcialo :)
gg 1175002
tomasz

Nieprzeczytany post

Przeplataj dzień z rowerem dniem biegowym.
Trochę proporcjaonalnie dużo tego rowera względem biegania...
Masz jakiś cel?
Seba77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nie mam żadnego celu sportowego, czyli wyników na zwodach, itp. Jeżdzę rowerem bo po prostu to lubię a poza tym jest to szybsza metoda dotarcia do pracy - jeżeli masz przejechać w godzinach szczytu przez całą Warszawę - naprawdę polecam :hejhej: Zazwyczaj jeżdzę co drugi dzień ale też chciałbym nieco pobiegać i np wystartować i ukończyć listopadowy bieg niepodległości. W bieganiu miałem kilka lat przerwy i zaczynam od nowa.
tomasz

Nieprzeczytany post

No to jak miałeś przerwę, to kumasz o co w tym chodzi :-) W końcu nie zacynasz od zera. Myślę, że przeplatanie będzie w odpowiednie. A ten bieg to na dychę?
Seba77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

:bleble:
Jest to bieg na około 11km z centrum warszawy (starówka) do Wilanowa, bierze udział ponad 1000 osób czyli niezła zabawa - polecam :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ