mięsień piszczelowy przedni

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
chmura
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Mam problemy z piszczelami, o czym napisałem już w dziale "Zdrowie" i chciałbym sprawdzić też co by było, gdybym spróbował wzmocnić mięsień piszczelowy przedni ew. inne mieśnie w tej partii ciała. Mógłby mi ktoś zaproponować jakieś ćwiczenia na wzmocnienie tych mięśni, a także na ich rozluźnienie po treningu? Z góry dziekuję.
'To fight like a champion, you need to train like a champion!'
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Prwadopodobnie biegasz dosyc mocno na pietach. Jezli to jest powodem to wzmacnianie nic nie da musisz zmienic technike i stawiac noge na srodstopiu, czyli nie zaczynac kroku od piety ale stawiac noge od razu na cala stope.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
chmura
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziekuje za radę. Właśnie za ok dwie godzinki wybieram się biegać i chciałem eksperymentować z techniką biegu. Tak, biegając normalnie zaczynam od pięty i wydaje mi się, że za bardzo się pochylam co może powodować napięcia w tych mięśniach ... Dziś spróbuję na śródstopiu i w miarę możliwości w pionie... zobaczymy, ale to i tak może wymagać kilku biegów, aby się upewnić. Mimo wszytsko niezaszkodziłoby, gdybym wiedział jak wzmocnić i rozluźnić te mięśnie, a nie mam pojęcia jak to uzyskać, więc gdyby ktoś znał jakieś ćwiczenia to czekam...
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rozciagajace - jedyne co znam to siad kleczny. A wzmocnione to ty je juz masz, a raczej przemeczone. Jak bedziesz biegal odpowiednio technicznie to problem powinien minac bardzo szybko i nie bedziesz musial ich wzmacniac.
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
chmura
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no w sumie... nigdy nie mogłem narzekać na to, że te mięśnie są za słabe. Tylko się jeszcze upewnię - siad klęczny wygląda tak, że klękam i siadam na piętach?
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tak
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
chmura
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

:hej: Biegałem wczoraj i dziś rano. Poprawiłem technikę biegu i to pomogło. Tak sobie biegnę, piszczele bolą, zaczynam biec inaczej... i nic. Zero bólu. Mimo wszystko prewencyjnie rozluźniam mięśnie w siadzie klęcznym i okładam piszczele lodem. Wielkie dzięki za pomoc! :hej: Nareszcie wracam do biegania! Szkoda, że wcześniej nie pochodziłem po takich forach na ale cóż lepiej późno niż wcale... Bywajcie i do zobaczenia na trasie :bleble:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ