Proszę o pomoc

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
zaborniaczek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.Nie będe tu pisał i się rozwodził na temat jakie mam czasy na różnych dystansach ale odrazu przejde do rzeczy.Mianowicie, zawodowcem nie jestem tylko amatorem biegana i jakimś szczęsliwym trafem znalazłem w sieci bardzo fajny program na poprawe wyskoku bo uprawiam rowniez pilka nozna a w niej wyskok jest mile widziany.I tutaj jest moja prosba do Was wszystkich, znających sie na tych sprawach odmiennie do mnie ;-) Mam kilka wyrazów, ktore poprostu nie mam pojecia co oznaczaja i jakie ćwiczenie się pod nimi kryja.Oto i one:

- przysiad jak w kangaroohops
- wzniosy łydek
- Slow Squats
- skoki na łydkach
- nacisk na noge
- naskoki
- krzesełka

Badzo Was proszę.Wyjaśnijcie mi chociaż kilka z tych nieznanych dla mnie ćwiczeń a będe Wam bardzo ale to bardzo wdzieczny.Pozdrawiam wszystkich uzytkowników forum.
PKO
zaborniaczek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy nikt nie jest w stanie mi pomóc ?? :ech:
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

-wzniosy łydek to prawdopodobnie wspiecia na palce

-slow squats to powolne przysiady ale proponuje pol przysiady zeby sobie nie zrabac kolan

skoki na łydkach to podskoki na palcach

nacisk na noge- to poprostu lekki przysiad na jedna noge

krzeselka- to polprzysiad tyle ze jestes oparty np o sciane

niewiem kto pisal te nazwy cwiczen bo sa one jakies mega dziwne(chba ze tlumaczyles z chinskiego albo jakiegos innego jezyka :) ) no a dla mnie ktos kto nie zna nazw cwiczen prawdopodobnie jest tez laikiem jezeli chodzi o wiedze na temat wyskoku
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
zaborniaczek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki Michał. Nazwy tych ćwiczeń z niczego nie tlumaczyłem nawet nie z Chińskiego tak jak podejrzewasz choć wiem, że cieżko w to uwierzyć :ble: Jak zapisane je zobaczyłem tak przepisałem je na te forum, bo uważam Was jak również i Ciebie za dobrych fachwowców w tej dziedzinie, bo i gdzie miałem napisać?? Na jakieś forum piłkarskie czy coś - nie mają pojęcia co oznaczają te nazwy odmiennie do Was. Badzo Ci dziekuje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ