Warsztaty biegowe w Szklarskiej Porębie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

12-13 listopada będziemy w Szklarskiej Porębie. Jeżeli ktoś jest z okolic, to zapraszam na warsztaty. Zajęcia są dla wszystkich. Nie obawiajcie się yacoola. Przez wiele lat prowadziłem akcję BBL w Poznaniu i ludzie przeżywali moje treningi, więc pewnie na ostatnich nogach, ale dacie radę.
Oprócz mnie będzie też trener gasper ze swoją grupą biegaczy. Jakieś 8-10 osób. Szykuje się ekipa, będzie wesoło. Z mojej strony będą jak zwykle zajęcia techniczne. Gasper przeciągnie was po górach.

Pogadamy sobie już przy herbatce o aspektach teoretycznych pracy nad ruchem. Opowiem o moich doświadczeniach w pracy z Kenijczykami, w ogóle o Kenii i trenowaniu na wysokości w Iten. Jeżeli kogoś kręcą dalekie podróże i trenowanie w niebanalnych miejscach, to podzielę się wiedzą:
  • jak zorganizować wyjazd do Afryki,
  • jak bezpiecznie przemieszczać się już tam na miejscu,
  • gdzie tanio wynająć dom lub drogo ale za to na wypasie,
  • podpowiem z kim potrenować, kto pokaże wam ścieżki biegowe i będzie dobrym przewodnikiem,
  • powiem jak wkręcić się w podawanie picia z pickupa podczas longów (black safari)
  • gdzie i co jeść z lokalnej kuchni, żeby się nie rozchorować,
  • dostaniecie info jak zorganizować safari, wspinaczkę na Mt Kenya, czy rejs po jeziorze Wiktorii.
Sporo tego, a przecież Kenia to nie tylko góry i bieganie. Jest jeszcze bajkowe wybrzeże i zupełnie inne klimaty na wyspie Lamu tuż pod Somalią, czy Wasini przy granicy z Tanzanią.

Zapraszamy

Aha i ważna kwestia na koniec. Jako że nowa ekipa portalu węszy i kasuje ogłoszenia, na których nie zarabia, to wszystko to macie za darmo. Nasza akcja jest pro publico. Od was będzie zależeć, czy nasze działania są warte wsparcia.
---------------------------------------------------
Pomiary biomechaniki biegu - trening techniczny
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapomniałem o najważniejszej atrakcji.
Gasper będzie gotował przez cały turnus. Nie jakiś tam grill i browar. Normalnie śniadanie, obiad i kolację. Może też podwieczorek, ale to musi ogarnąć logistycznie w przerwie pomiędzy rozwożeniem dań do pokojów i zbieraniem naczyń. Naprawdę warto to zobaczyć i spróbować jego kuchni.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale gdzie to ma być ? Tzn gdzie w Szklarskiej?
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gasper zna namiar, to się może wypowie. Ale chyba nieprędko, bo jakiś alert RCB dostałem, że wiatr szaleje, czyli chłopina prądu i łączności niema.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miejscówka to prywatne apartamenty w Michałowicach - kilometr od trasy Pod Reglami
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chciałbym złożyć zamówienie na sobotnie śniadanie. Tak po angielsku poproszę. Z przypieczoną grzanką. Na godzinę 10.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 22 paź 2021, 10:09 Chciałbym złożyć zamówienie na sobotnie śniadanie. Tak po angielsku poproszę. Z przypieczoną grzanką. Na godzinę 10.
Ale jeszcze musisz sprecyzować, czy ma być podane do łóżka.
Kurcze, przyjechałabym, ale 14-go wyjeżdżam trochę dalej, choć w sumie też na południe ...
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przypomniałem sobie, że przecież pierwszy obóz bieganie.pl był właśnie w Szklarskiej w 2010. Kurde jak ten czas leci... Wtedy byłem dumny gdy mi Adam zaproponował fuchę obozowego trenera. Dostałem koszulkę z logo bieganie.pl. z którą się potem obnosiłem po wsi.
Oczywiście z tym stylowym logo poniżej, bo to aktualne jest obciachowe.
Obrazek
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja też miałam koszulkę Bieganie.pl., a nawet dwie, białą i niebieską.
Fajne były.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Bardzo, bardzo małą ale miałem nadzieje, no ale dupa.
Pozdrówcie ode mnie to drzewo na piątym, to do sikania.
A właśnie, wie ktoś co teraz w "Maratonie" się dzieje?
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 05 lis 2021, 20:33 Bardzo, bardzo małą ale miałem nadzieje, no ale dupa.
Pozdrówcie ode mnie to drzewo na piątym, to do sikania.
A właśnie, wie ktoś co teraz w "Maratonie" się dzieje?
na którym piątym bo są 3 piąte (w tym jeden granitowy) ? :)
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

No jak na którym, na tym co przypada na dziesiątej kresce od napisu "good luck", choć teraz chyba tam jest wynik Szosta,.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 05 lis 2021, 21:30 No jak na którym, na tym co przypada na dziesiątej kresce od napisu "good luck", choć teraz chyba tam jest wynik Szosta,.
to Ty mówisz o zakręcie śmierci - tam nie zamierzamy biegać - ja pisałem o reglach - asfalt jest wszędzie i to nie pora na bieganie po nim....
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

To nie biegajcie, podbić temat chciałem, bo cisza, taką reklamę ukrytą walnąłem. Ot tyle.
Good luck.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 06 lis 2021, 15:42 To nie biegajcie, podbić temat chciałem, bo cisza, taką reklamę ukrytą walnąłem. Ot tyle.
Good luck.
Będziemy biegać pod Reglami i w górach - miejsc już nie ma, pogoda będzie wyśmienita, towarzystwo też więc zapraszamy następnym razem :)
ODPOWIEDZ