Cześć,
Pytanie do biegających boso: polecacie jakieś trasy do biegania boso w Warszawie lub okolicach? Tak żeby dało się ułożyć około 5km trasę.
Idealna by była jakaś ziemna ścieżka przez łąki, bez kamieni, korzeni, żwiru itp.
Trochę biegałem po lesie (głównie KPN, las Sobieskiego, MPK), ale jednak szyszki i korzenie bardzo utrudniają szybszy bieg, choć i tak jest to bardzo fajne.
Bieganie boso - Warszawa i okolice
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nikt nie biega w Wawie na bosaka?
Ja dziś wypróbowałem drogę Sieraków-Pociecha w KPN (główna droga, nie ścieżka rowerowa po lewej, choć ta też mogła by być dobra, sprawdzę, następnym razem). Bardzo dobra do biegania boso, mało korzeni, kamieni czy szyszek. Dziś było sporo kałuż po wczorajszej ulewie, ale na bosaka to nie problem
Nawierzchnia ziemno-piaskowa, bardzo przyjemna, do tego dziś dość wilgotna i miękka. Tam i z powrotem około 4.5 km. Polecam
Ja dziś wypróbowałem drogę Sieraków-Pociecha w KPN (główna droga, nie ścieżka rowerowa po lewej, choć ta też mogła by być dobra, sprawdzę, następnym razem). Bardzo dobra do biegania boso, mało korzeni, kamieni czy szyszek. Dziś było sporo kałuż po wczorajszej ulewie, ale na bosaka to nie problem