400 metrów

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Gregryx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Prowadzę aktywny tryb życia - ćwiczę na siłowni oraz biegam. Obecnie moje treningi biegowe polegają na tym, że wychodzę wieczorkami polatać. Raz biegam sprinty a innym razem 1km na maxa. Ogólnie mam dużo pytań związanych z bieganiem i połączeniem biegania z siłownią, ale teraz zależy mi na tym, aby znaleźć odpowiedź na jedno konkretne.

Moje wyniki:
100m - 12:00
400m - 53,70
1km - 3:15

WAGA- 75kg (8-9% tłuszczu) WZROST - 180cm WIEK 17

Moim celem jest zejść poniżej 51:00 na 400m. Wiem, że będzie to wymagało miesięcy pracy, ale na ten moment potrzebuje konkretnego planu, który pozwoli mi jak najbardziej poprawić mój wynik w 30 dni (liczę na 53:00). Mam do dyspozycji 4 dni w tygodniu na bieganie. Jeżeli ktoś się zna na tym temacie, prosiłbym o wysłanie konkretnego planu na miesiąc. Nie wiem już do końca jak trenować, czy robić jakieś interwały, sprinty, wybiegania, na jakie dystanse biegać, dlatego potrzebuję pomocy. Niestety po miesiącu będę musiał zrobić 4 miesięczną przerwę, w trakcie której będę mógł ćwiczyć tylko raz w tygodniu (czasem dwa). Później po tej przerwie chciałbym wrócić do życiówki i poprawić ją na czas poniżej 51 s.

Potrzebuje więc 3 plany:
1. na 1 miesiąc pod 400 (4dni)
2. na 4 miesiące pod utrzymanie formy lub jak najmniejszy spadek ( 1 dzień)
3. bez limitu do osiągnięcia celu po przerwie (4-5 dni)
ODPOWIEDZ