Wydmy i inne naturalne górki w Warszawie. Trening crossowy.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 34:40
- Życiówka w maratonie: brak
Szukam wymagającej trasy crossowej z mocnymi wzniesieniami na terenie Warszawy. Może być mała pętelka, nawet 1 km. Troszkę znudziły mi się już podbiegi po Agrykoli i innych asfaltowych wiaduktach. Znam jedynie trasę z "Wesołych Biegów Górskich" w Wesołej, chętnie odwiedzę inne górki w pobliżu. Z góry dziękuję za pomoc.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Mocny, solidny !@$%^& i niedługa pętla (1.3km) - górka Kazurka
Łagodniej to park Moczydło.
Może też być trasa Biegów Górskich w Falenicy.

Łagodniej to park Moczydło.
Może też być trasa Biegów Górskich w Falenicy.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja tam zawsze polecam Las Bielański
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:37
Jest tam miejsce, gdzie można zaparkować?Adam Klein pisze:Ja tam zawsze polecam Las Bielański
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
10km: 37:37
HM: 01:28:40
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48

- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
-
- Stary Wyga
Lasek Bielański - teren dawnego fortu obok Hutnika.Jak chcesz naprawdę prawdziwy hardcore to proponuję bieg na przełaj w poprzek a nie po ścieżkach.Wersja bardzo delikatna to traska po drugiej stronie Lasku za Dewajtis dolina Potoku Bielańskiego i górki między nią a AWF-em.Często robią tam treningi różne warszawskie grupy biegowe.
- neevle
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:11
Ha, niedawno stanęłam przed podobnym problemem.
Kazurka to hardkor. Bieg na 5km (~300m w górę i w dół) na wspomnianej pętli był trudniejszy niż Rzeźniczek.
i w sumie średnie nachylenie faktycznie było wyższe.
Bieganie, khem, "górskie" uskuteczniałam jeszcze na Górce Szczęśliwickiej, ale to raczej dlatego, że mam najbliżej. Są wydeptane ścieżki obok chodników, natomiast jak komuś bardzo nie zależy na terenowej nawierzchni, to można latać po pętli na samym wzniesieniu - ze 20m w górę i w dół na ~900m trasie wyjdzie.
Ile przewyższenia można nastukać na jakiejś pętli (dowolnej długości, nie wiem jakie tam są trasy) w Lasku Bielańskim? Jakiś czas temu próbowałam to analizować i koniec końców zdecydowałam się na Las Kabacki, bo wyszło mi, że w sumie i w jednym i drugim płasko, a na Kabaty mam ciut bliżej, no i można wtedy zahaczyć o wspomnianą Kazurkę.
Kazurka to hardkor. Bieg na 5km (~300m w górę i w dół) na wspomnianej pętli był trudniejszy niż Rzeźniczek.

Bieganie, khem, "górskie" uskuteczniałam jeszcze na Górce Szczęśliwickiej, ale to raczej dlatego, że mam najbliżej. Są wydeptane ścieżki obok chodników, natomiast jak komuś bardzo nie zależy na terenowej nawierzchni, to można latać po pętli na samym wzniesieniu - ze 20m w górę i w dół na ~900m trasie wyjdzie.
Ile przewyższenia można nastukać na jakiejś pętli (dowolnej długości, nie wiem jakie tam są trasy) w Lasku Bielańskim? Jakiś czas temu próbowałam to analizować i koniec końców zdecydowałam się na Las Kabacki, bo wyszło mi, że w sumie i w jednym i drugim płasko, a na Kabaty mam ciut bliżej, no i można wtedy zahaczyć o wspomnianą Kazurkę.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]