Witam. Na samym wstępie przepraszam jeśli to nie ten dział odrazu mówię że zwracam się do was z prośbą o pomoc.
Jestem Karol mam 23 lata 185cm wzrostu i 74 kg wagi. W przeszłości przez okres 5 lat trenowałem zawodowo piłkę ręczną jednak musiałem skończyć ze sportem z powodu naczyniaka w lewej półkuli mózgu co wiązało się z zakończeniem mojej przygody ze sportem... Wszystko dobrze się potoczyło z aktualnych badań lekarskich mam pozwolenie na całkowite obciążenia organizmu. NIedawno wyszedłem pobiegać trochę z nudy trochę dla relaksu jednak szybko zorientowałem się że to chyba zamiennik tego co zabrała mi kiedyś choroba czyli to co kochałem. Jednak wiem ze moje bieganie nie jest do końca okej. Generalnie chciałbym na początek przebiec jakiś bieg 5 km a kiedyś kiedyś dłuższe dystanse ale póki co moje bieganie wygląda tak że rozgrzewam się, rozciągam i idę biegać, biegnę 3 km i tak na prawdę dalej nie mam już siły. W mojej okolicy nie ma żadnego trenera biegania którego mógłbym zapytać od którego mógłbym się coś dowiedzieć stąd moja prośba do was. Może ktoś znajdzie chwilę przeczyta i pomoże mi w zrealizowaniu mojego celu i odzyskania szczęścia które kiedyś przed chorobą dawał mi sport. Proszę was o jakieś ukierunkowanie może wskazówki. Wiem że żeby coś osiągnąć potrzeba czasu i samozaparcia a tego 'w moim drugim życiu' nie brakuje. Wrzucam screeeny z endomondo może będą one jakaś podstawą do określenia sytuacji.
Z góry dziękuję.
Pomoc w ukierunkowaniu Biegania
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jak by powiedział prorok: Jesteś na właściwej drodze 
Musisz realizować jakiś program treningowy, wtedy będzie trwały postęp.
Czasem musi być szybciej, czasem wolniej, nie wszystko na maksa.
Wirtualny trener zadałby Ci pytanie:
- jaki jest Twój cel?
- w jakim czasie jesteś w stanie przebiec 3 km (w warunkach wyścigu)?

Musisz realizować jakiś program treningowy, wtedy będzie trwały postęp.
Czasem musi być szybciej, czasem wolniej, nie wszystko na maksa.
Wirtualny trener zadałby Ci pytanie:
- jaki jest Twój cel?
- w jakim czasie jesteś w stanie przebiec 3 km (w warunkach wyścigu)?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
W co?
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Że pobiegł 5km.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Aaa, no tak, postep przychodzi szybko (do pewnego wieku w kazdym razie).