Też często w tym roku mam takie odczucie, brak sił w nogach, ale wydolnościowo ok, fizycznych powodów nie znalazłam. W pewnym momencie na ciągłych tempo i tętno zaczęło mi spadać i jak miał być np. OWB2, które zazwyczaj biegam na śr. 172-176, to zaczęłam dochodzić do śr. 169 a przy tym zwalniać i za cholerę nie mogłam przyspieszyć. Nie wiem jak teraz sytuacja, bo zakończylam przygotowania do HM, teraz pod 5 km, 10 km, więc więcej krótszych i szybszych odcinków

.
Co do przetrenowania, jeśli masz na myśli klasyczne przetrenowanie organizmu (zarówno ciało jak i głowa,
www.fabrykasily.pl/porady-trenerow/prze ... renujacych) to jest się trudniej tak przetrenować niż się wydaje

.
Zrobiłabym na początek badania krwi wraz z oceną gospodarki żelazem (Fe, TIBC, UIBC, ferrytyna, transferyna), jak chcesz to jeszcze kortyzol, przy przetrenowaniu będzie wysoki plus konsultacja z lekarzem, fajnie jeśli byłby to lekarz medycyny sportowej. Mnie badał, przyczyn nie znalazł, wychodzi na to, że to może głowa, najtrudniejsze