Według Garmina pierwszym dniem tygodnia jest sobota...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Słuchajcie, czy to ja jestem jakiś dziwny i tylko mnie irytuje to, że Garmin sądzi, iż tydzień zaczyna się w sobotę i w kalendarzu rozpoczyna każdy tydzień tym właśnie dniem? Czy jednak Was też to wkur... denerwuje?
Po ostatniej aktualizacji nawet mój garmin 220 przeszedł na ten system i gdy sprawdzam kilometraż z "ostatniego tygodnia" to zlicza od soboty...
Osobiście od 7 lat używam run-loga i nie moge sie przesiąść na platforme garmina, a chciałbym, bo reczne kopiowanie treningów mi nie na rękę, ale to jakaś kpina, że jedna z największych firm na świecie zajmująca się sprzętem elektronicznym dla biegaczy odwala taka maniane?
Milion statystyki i danych, a kalendarz @#$@%
Po ostatniej aktualizacji nawet mój garmin 220 przeszedł na ten system i gdy sprawdzam kilometraż z "ostatniego tygodnia" to zlicza od soboty...
Osobiście od 7 lat używam run-loga i nie moge sie przesiąść na platforme garmina, a chciałbym, bo reczne kopiowanie treningów mi nie na rękę, ale to jakaś kpina, że jedna z największych firm na świecie zajmująca się sprzętem elektronicznym dla biegaczy odwala taka maniane?
Milion statystyki i danych, a kalendarz @#$@%
PB: 10 km - 39:50; 21,097m -01:29:39; 42,195m- 3:22:12
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Hm, wlasnie zerknalem u siebie i gdzie jest widok kalendarza to nawet nie wiem
,
ale na kafelku "Minut intensywnej aktywnosci" pokazuje sume kalendarzowego, czyli aktualnie z tygodnia 21-27.01 (pon-nd).
Inne infomacje, jak np. "Kroki" czy "Ciezar" podaje po prostu dla ostatnich 7 dni, czyli aktualnie od soboty (19.01), do dzisiaj (25.01).

ale na kafelku "Minut intensywnej aktywnosci" pokazuje sume kalendarzowego, czyli aktualnie z tygodnia 21-27.01 (pon-nd).
Inne infomacje, jak np. "Kroki" czy "Ciezar" podaje po prostu dla ostatnich 7 dni, czyli aktualnie od soboty (19.01), do dzisiaj (25.01).
-
- Stary Wyga
Rolka, ale mi zrobiłeś dzień!!!rolka pisze:Da się to zmienić w ustawieniach.
Wchodziłem już kiedyś w ustawienia, wydawało mi sie, że przeczesałem je z góry na dół, a tu proszę.
Swoją drogą mogliby dać domyślnie na "poniedziałek", a jak ktoś ma fantazje to zmieniłby sobie na sobotę albo niedzielę:)
...ale najśmieszniejszy jest finał tej historii. Wczoraj zaktualizowałem aplikacje garmina na tel i właśnie chciałem sparować z zegarkiem i ...nie paruje. Masakra. Z deszczu pod rynne.
Jeśli ktoś ma też Redmi Note 5, to nie polecam najnowszej aktualizacji.
PB: 10 km - 39:50; 21,097m -01:29:39; 42,195m- 3:22:12
-
- Dyskutant
Rolka, ale mi zrobiłeś dzień!!!aryst pisze:rolka pisze:Da się to zmienić w ustawieniach.
Wchodziłem już kiedyś w ustawienia, wydawało mi sie, że przeczesałem je z góry na dół, a tu proszę.
Swoją drogą mogliby dać domyślnie na "poniedziałek", a jak ktoś ma fantazje to zmieniłby sobie na sobotę albo niedzielę:)

Proszę ja ciebie bardzo

Swoja droga to faktycznie dziwne, ze domyślnie miałeś sobote, ja mialem niedzele, ale u mnie wszystkie kalendarze zaczynaja sie od niedzieli

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Pablope
- Zaprawiony W Bojach
Kod: Zaznacz cały
u mnie wszystkie kalendarze zaczynaja sie od niedzieli
U mnie też Garmin F5x zaczynał od niedzieli. Zmieniłem w ustawieniach na poniedziałek.
-
- Wyga
Dziwny nie jesteś, że Cie to irytuje, ale bardzo nieuważny. Ustawianie pierwszego dnia tygodnia w garminach samo "wchodzi pod palce", o ile się patrzy i cokolwiek ustawia, a nie ma tylko pretensje. W ostateczności można przeczytać instrukcję, ale to sie rzadko komu zdarza. Lepiej lecieć od razu na forum i pohukiwać na producenta, na dodatek w dziale Trening zamiast Techno.aryst pisze:Słuchajcie, czy to ja jestem jakiś dziwny i tylko mnie irytuje to, że Garmin sądzi, iż tydzień zaczyna się w sobotę i w kalendarzu rozpoczyna każdy tydzień tym właśnie dniem? Czy jednak Was też to wkur... denerwuje?
Co mają złe ustawienia Twojego zegarka wspólnego z treningiem? Czy to ja jestem jakaś dziwna i tylko mnie to irytuje, że niektórzy użytkownicy sądzą, iż wątki tworzy się gdziekolwiek im wpadnie do rozpalonej głowy i robią tylko bałagan na forum?

Jankesi zaczynają tydzień w niedzielę, ich prawo.
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Tez mnie ten tytuł roz***, taki roszczeniowy na miarę czasów. To dowolne ustawienie ma duży sens bo każdy może sobie dobrać początek tygodnia (tygodniowego cyklu treningowego) w tym ich kalendarzu treningowym na dowolny dzień, nie każdy potrzebuje zaczynać tydzień od poniedziałku...
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Po prostu niedopatrzenie kolegi i tyle. Każdemu może się zdarzyć.
Większość producentów sprzętu, platform treningowych raczej umożliwia wybór pierwszego dnia tygodnia. W Polar mam wybór pomiędzy Pn, So, N.
Rynalyze daje możliwość zmiany pomiędzy Pn i N. W Endomondo jednak tego nie widzę. Możliwe, że zależy to od kraju jaki wybierzemy lub jest ustawione "na sztywno".
Większość producentów sprzętu, platform treningowych raczej umożliwia wybór pierwszego dnia tygodnia. W Polar mam wybór pomiędzy Pn, So, N.
Rynalyze daje możliwość zmiany pomiędzy Pn i N. W Endomondo jednak tego nie widzę. Możliwe, że zależy to od kraju jaki wybierzemy lub jest ustawione "na sztywno".
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
He, he, po raz pierwszy odpalilem widok "Kalendarz" w Garmin Connect
U mnie jest od poniedzialku, wiec chyba gdzies kiedys na poczatku przygody z Garminem tak wybralem.
Swoja droga, calkiem spoko widok, chyba zaczne nawet uzywac

U mnie jest od poniedzialku, wiec chyba gdzies kiedys na poczatku przygody z Garminem tak wybralem.
Swoja droga, calkiem spoko widok, chyba zaczne nawet uzywac