WFL 2019

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
filmix
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam panie i panów! Tak króciutko, co by Wam tyłka nie zawracać, szczególnie przed Świętami. Trening do Wings For Life to tak, pi razy drzwi, jak do maratonu plus co jakiś czas dłuższe (3-4h) "przebieżki"?
Run for Fun

komentarze
blog

"Było dla mnie oczywiste, że jak chcę biegać to biegam...Skoro nie zabiło mnie dwadzieścia centymetrów heroiny dziennie, to dam radę ponad trzem tysiącom kilometrów na rowerze."
- Jerzy Górski
New Balance but biegowy
MatiR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: -
Życiówka w maratonie: -

Nieprzeczytany post

Wingsa nie biegałem i raczej prędko nie pobiegnę, ale patrząc na twoje życiówki z podpisu(o ile są zgodne) to zostałbym na maksymalnie "dwugodzinnych" przebieżkach, bo dystans przebiegnięty będzie krótszy od maratonu (jeśli kalkulator wingsa nie kłamie)

Chyba, że kolega pyta i szykuje się na dłuższe bieganie... :hejhej:
filmix
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MatiR pisze:Wingsa nie biegałem i raczej prędko nie pobiegnę, ale patrząc na twoje życiówki z podpisu(o ile są zgodne) to zostałbym na maksymalnie "dwugodzinnych" przebieżkach, bo dystans przebiegnięty będzie krótszy od maratonu (jeśli kalkulator wingsa nie kłamie)

Oj nie, dłuższe raczej odpada. Jeśli "kapitan Wąs" dogoni mnie na 35 kilometrze to będzie super i biorę to w ciemno. Dzięki!
Run for Fun

komentarze
blog

"Było dla mnie oczywiste, że jak chcę biegać to biegam...Skoro nie zabiło mnie dwadzieścia centymetrów heroiny dziennie, to dam radę ponad trzem tysiącom kilometrów na rowerze."
- Jerzy Górski
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

filmix pisze:Jeśli "kapitan Wąs" dogoni mnie na 35 kilometrze to będzie super i biorę to w ciemno. Dzięki!
Jeśli się znacząco nie poprawisz to "kpt. Wąs" dogoni Cię na 25 kilometrze :taktak:
filmix
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jaca_CH pisze:
filmix pisze:Jeśli "kapitan Wąs" dogoni mnie na 35 kilometrze to będzie super i biorę to w ciemno. Dzięki!
Jeśli się znacząco nie poprawisz to "kpt. Wąs" dogoni Cię na 25 kilometrze :taktak:
Damy radę :oczko:
Run for Fun

komentarze
blog

- Jerzy Górski
Awatar użytkownika
krzychooo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

filmix pisze:
MatiR pisze:Wingsa nie biegałem i raczej prędko nie pobiegnę, ale patrząc na twoje życiówki z podpisu(o ile są zgodne) to zostałbym na maksymalnie "dwugodzinnych" przebieżkach, bo dystans przebiegnięty będzie krótszy od maratonu (jeśli kalkulator wingsa nie kłamie)

Oj nie, dłuższe raczej odpada. Jeśli "kapitan Wąs" dogoni mnie na 35 kilometrze to będzie super i biorę to w ciemno. Dzięki!
żeby dobiec do 35km to trzeba biec średnio bodajże poniżej 4:40 na km a zdaje się, ze takim tempem to Ty nie pobiegłeś tej dychy z życiówki z podpisu

generalnie w Twoim przypadku trening jak do półmaratonu z 2-3 dłuższymi wybieganiami takimi po 25-27km
5k.....19:16- IV 2015
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
filmix
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

krzychooo pisze:
filmix pisze:

żeby dobiec do 35km to trzeba biec średnio bodajże poniżej 4:40 na km a zdaje się, ze takim tempem to Ty nie pobiegłeś tej dychy z życiówki z podpisu

generalnie w Twoim przypadku trening jak do półmaratonu z 2-3 dłuższymi wybieganiami takimi po 25-27km
Spróbujemy zatem troszkę się wydłużyć. Może choć na 30km wystarczy. Tym bardziej, że za 30+ mam obiecaną małą niespodziankę z Wydziału Edukacji :bum: Jest o co walczyć :oczko:
Run for Fun

komentarze
blog

- Jerzy Górski
krabul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:10

Nieprzeczytany post

Musiałbyś przebiec 30km tempem 12s szybszym niż Twoja życiówka w półmaratonie.
Nie ma szans.
37:52 1:25:24 3:12:11
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze bardzo dużo zależy od pogody.
Ja w tym roku nie dałem rady zrobić 30 km (zabrakło ~2). Pogoda miała spory wpływ.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

krabul pisze:Musiałbyś przebiec 30km tempem 12s szybszym niż Twoja życiówka w półmaratonie.
Nie ma szans.
Termin jeszcze odległy, przy dobrym treningu to jest do wykonania.
MatiR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: -
Życiówka w maratonie: -

Nieprzeczytany post

Jasne, że ma szanse... Tylko niech sobie daruje człapingi po 3-4h...
krabul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:10

Nieprzeczytany post

Z nietypowym dystansem 30km miałem trochę do czynienia bo we Wrocławiu 2 razy do roku jest organizowany wyścig właśnie na 3 dychy. Żeby przebiec na zawodach ten dystans po ok. 4:50 to wg mnie trzeba się kręcić koło 1:35 w połówce. A to jest kilka poziomów wyżej niż 1:47.
Oczywiście niech filmix próbuje i pokaże mi że się mylę. Pierwszy mu wtedy bardzo serdecznie pogratuluję i przyznam się do błędu.
37:52 1:25:24 3:12:11
filmix
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MatiR pisze:Jasne, że ma szanse... Tylko niech sobie daruje człapingi po 3-4h...
OK. Długie człapingi sobie daruję :oczko:
Run for Fun

komentarze
blog

- Jerzy Górski
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

MatiR pisze:Jasne, że ma szanse... Tylko niech sobie daruje człapingi po 3-4h...
Zgadzam się. Takie szalenie długie "wybiegania" nie mają sensu.

@Krabul - mój pierwszy HM to 1:48 - maj 2015 (nawet teraz sprawdziłem jak to wyglądało - "trenowałem" do niego 2-3 razy w tygodniu, sporo całych pustych tygodni, kilka z 1 treningiem - no ogólnie bieda). Można powiedzieć, że od tego wydarzenia zacząłem coś sensownego biegać - luty 2016 HM jako trening w 1:42 i 2 tygodnie później 1:36 Wiązowna.
To nie jest kilka poziomów wyżej - wystarczy 4-5 miesięcy sensownego treningu.
ODPOWIEDZ