Witam.
Jest u mnie słabo z kondycją, jedyne co ćwiczę, to jakieś pompki, brzuszki, podciąganie (ale mało powtórzeń, bo nie mam póki co aż tyle siły), ... - czyli takie domowe ćwiczenia. Chcę również biegać, dla poprawienia kondycji i ogólnie dla ruchu. Jednakże mam problem, mimo iż mam dość mocne uda i łydki, to czasami podczas biegu, ale też nie zawsze zaczynają mnie one mocno boleć. Nie wiem dlaczego tak jest, głównie po bieganiu (choć są to małe dystanse i krótkie biegi, bo mam strasznie słabą kondycję) bolą mnie uda, a konkretnie jakiś mięsień pod nimi. Nie wiem jakie ćwiczeń i mogę robić, żeby wzmacniać siłę do biegania.
Za wszelką pomoc dziękuję.
Pozdrawiam.
Dodatkowe dane:
Brak siły mięśniowej do biegania.
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nogi to nie tylko uda i łydki, podczas biegania w grę wchodzi dużo więcej, jeżeli reszta jest
słaba to boli to, co przejmuje całe obciążenie. To tak mocno w skrócie i niefachowo, zaraz ktoś
bardziej kumaty mnie ochrzani, ale tak czy siak musiałbyś poćwiczyć bardziej kompleksowo swoje umięśnienie
słaba to boli to, co przejmuje całe obciążenie. To tak mocno w skrócie i niefachowo, zaraz ktoś
bardziej kumaty mnie ochrzani, ale tak czy siak musiałbyś poćwiczyć bardziej kompleksowo swoje umięśnienie

Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A jak grasz w piłkę to masz to samo?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Akurat tutaj mogę pana zaskoczyć, ponieważ nie gram często w piłkę. Jedynie na WF.
1. Nie mam z kim grać
2. Wolę sporty łapanie/rzucanie
Ale nie, nigdy jeszcze mi się coś takiego podczas gry w piłkę nożną nie zdarzyło.
1. Nie mam z kim grać
2. Wolę sporty łapanie/rzucanie
Ale nie, nigdy jeszcze mi się coś takiego podczas gry w piłkę nożną nie zdarzyło.