Brak siły mięśniowej do biegania.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Hiskiel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Jest u mnie słabo z kondycją, jedyne co ćwiczę, to jakieś pompki, brzuszki, podciąganie (ale mało powtórzeń, bo nie mam póki co aż tyle siły), ... - czyli takie domowe ćwiczenia. Chcę również biegać, dla poprawienia kondycji i ogólnie dla ruchu. Jednakże mam problem, mimo iż mam dość mocne uda i łydki, to czasami podczas biegu, ale też nie zawsze zaczynają mnie one mocno boleć. Nie wiem dlaczego tak jest, głównie po bieganiu (choć są to małe dystanse i krótkie biegi, bo mam strasznie słabą kondycję) bolą mnie uda, a konkretnie jakiś mięsień pod nimi. Nie wiem jakie ćwiczeń i mogę robić, żeby wzmacniać siłę do biegania.

Za wszelką pomoc dziękuję.

Pozdrawiam.

Dodatkowe dane:
PKO
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nogi to nie tylko uda i łydki, podczas biegania w grę wchodzi dużo więcej, jeżeli reszta jest
słaba to boli to, co przejmuje całe obciążenie. To tak mocno w skrócie i niefachowo, zaraz ktoś
bardziej kumaty mnie ochrzani, ale tak czy siak musiałbyś poćwiczyć bardziej kompleksowo swoje umięśnienie ;)
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A jak grasz w piłkę to masz to samo?
Hiskiel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Akurat tutaj mogę pana zaskoczyć, ponieważ nie gram często w piłkę. Jedynie na WF.
1. Nie mam z kim grać
2. Wolę sporty łapanie/rzucanie

Ale nie, nigdy jeszcze mi się coś takiego podczas gry w piłkę nożną nie zdarzyło.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ