Zrobić progres na 10km

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
mirek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38m26s
Życiówka w maratonie: 3h23m54s

Nieprzeczytany post

Witam,w ubiegłym tygodniu zrobiłem interwały 6*1km na 3min przerwie po 3.24-3.30, a w tym tygodniu wytrzymałość tempową 2*3km na 4min przerwie po 10.21 i 10.40-jaki czas mogę osiągnąć na dyszkę za dwa miesiące,dodam że jestem po zrobionej bazie 2miesiące=800km a interwały i tempówka po raz pierwszy w tym roku, pozdrawiam
PKO
choinkar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jak przebiegniesz, to zobaczysz. Można szacować ile będzie, ale to tylko szacunki. Jest dużo kalkulatorów, jak takie dane Ciebie interesują. Dopóki nie przebiegniesz, to nie będziesz tak na prawdę wiedział. Pozdro
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
Bartello
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trudno powiedzieć na podstawie tego co napisałeś. Z treningu interwałowego/powtórzeniowego nie da się odczytać Twoich aktualnych możliwości, bo zawody to nie 6x1 albo 3x3km tylko 10 km ciągiem. Proponuję Ci pobiec z pełnego treningu 6 km w planowanym tempie na 10 km, po czym zrobić 5 minut przerwy, a następnie pobiec 3x1 km w planowanym tempie na przerwie 2-3 minut. Jeśli będziesz wstanie pobiec ostatni kilometrowy odcinek tym tempem lub parę sekund szybciej to będziesz w stanie na zawodach utrzymać to tempo przez cały dystans, jesli nie to znaczy że przeszacowałeś i na zawodach powinieneś pójść po rozum do głowy i zweryfikować swoje aktualne możliwości. Sprawdziłem na sobie wielokrotnie i według mnie jest to najlepszy test. Jednak jest to dość trudny, wymagający trening i zdecydowanie nie polecam go bez obiegania się wcześniej na prędkościach tlenowych. Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ