Talent vs Trening

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
OperatorTaczki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Ostatnio oglądałem na DOMTEL-u statystyki biegaczy 200m/400m z mojego rocznika (15 lat) i zobaczyłem, że w Polsce nie jeden pietnastolatek biega na 100m czasy poniżej 11.50, podczas gdy ja nazywam się sprinterem z czasem 12.98. Trochę mnie to wbiło w ziemię bo tak po cichu myślę o tym, żeby zostać lekkoatletą "pełną parą" ale od początku treningu w klubie (wcześniej albo nie mogłem bo zdrowie albo nie było klubów), czyli od lipca czas na 100m poprawiłem tylko z 13.10 do 12.98 do września.
Z jednej strony nie robie sobie nadziei bo często słyszałem, że wyznacznik miejsca w sprincie to genetyka i genetyka, a z drugiej strony słyszałem też "każdy ma pewną barierę szybkości. Jeden dochodzi do niej wcześniej a drugi później.
Czy to, że on biega teraz 11.5 a ja 12.98 to znaczy, że za 5-10 lat też on będzie biegał po 10.5 a ja tylko 11.3?
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Tylko Budda moze tobie odpowiedzieć na to pytanie. :lalala:
OperatorTaczki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Tylko Budda moze tobie odpowiedzieć na to pytanie. :lalala:
Xddd
Jak pisałem ten post to byłem chory i straciłem motywację więc zacząłem się żalić na tym forum.
Już wyzdrowiałem, wróciłem z treningu i się ogarnąłem.
Jak teraz patrze na ten post to chce mi się śmiać, że Ja zacząłem się tak żalić bo nie mam jakiegoś złudnego talentu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ