Talent do biegania?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Rafau89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46m45s
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich, mam do Was pytanie czy można miec wrodzony talent do biegania?

Trochę o mnie mam 28 lat, wzrost 180cm waga 70kg. Biegałem 3 lata temu ( trwało to 4 miesiące) po 4 miesiącach ukończyłem półmaraton w 1:43 h. Następnie miałem przerwę własnie 3 lata...Teraz znów zacząłem biegać...i tak po 1,5 miesiąca (15 treningów - a raczej 15 razy biegałem ) i tak o to zawody ...5k - czas 19 min...10k - czas 44 min...15k - czas 1:07...Dodam, ze codziennie pije alkohol w mniejszych lub większych ilościach, palę papierosy jakies 10-15 sztuk dziennie, nie trzymam żadnej diety. Czy mozna dopatrywać sie w tych czasach talentu..i czy jesli zacznę życ bieganiem moge liczyć na lepsze wyniki?

Pozdrawiam tych co przeczytali i dali odp :)
PKO
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raczej talentu tutaj nie widać. Ot dobra waga do wzrostu, wcześniej ruch też był. Poprawne wyniki ale nic co by wskazywało na jakąś ponadprzeciętność.
"Dodam, ze codziennie pije alkohol w mniejszych lub większych ilościach, palę papierosy jakies 10-15 sztuk dziennie, nie trzymam żadnej diety. Czy mozna dopatrywać sie w tych czasach talentu..i czy jesli zacznę życ bieganiem moge liczyć na lepsze wyniki?" Taki styl życia też za dużo tutaj nie namiesza z wynikami. Jeżeli zaczniesz żyć bieganiem i picia, palenia oraz diety nie zmienisz i tak mocno poprawisz wyyniki.
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Prowadziłem podobny tryb życia do Twojego... Pewnego dnia rano się obudziłem na lekkim kacu, wiedziałem, że w moim mieście organizują jakiś półmaraton no to się zapisałem;) Przebiegłem go w 1h 56 minut bez żadnego treningu a za miesiąc zapisałem się na maraton i ukończyłem w 4h 15. Ważyłem wtedy 96kg przy wzroście 186 cm.
Talent?

Nic podobnego ;)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

:bum: :bum: :bum: :bum: :bum: :bum: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Zdecydowanie talent!!!
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Skoor pisze::bum: :bum: :bum: :bum: :bum: :bum: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Zdecydowanie talent!!!
:taktak: :taktak: :taktak:
Zdecydowanie... TALENT!!!!

Wczoraj obudziłem sie na dużym kacu... poszedłem biegać i wyszło 18km w 2:01 (!!!) z 4 przerwami w marszu na... :wrrwrr:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kac... Już prawie zapomniałem jak to jest go mieć :hahaha:
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

Zależy co nazwiesz talentem.
Niezłe wyniki nabiegane prawie bez treningu? Możliwość wykonania potężnego treningu bez kontuzji? Niesamowitej psychiki pozwalającej wykonywać żmudny trening w zimnie i deszczu? Dużą determinację w dążeniu do celu? Bardzo dobrą adaptację do treningu, powodującą ciągłą poprawę wyników? Organizm bez problemu pozwalający posiadać bardzo niskie BMI?
Tyle, a nawet więcej talentów można mieć. Ale żeby osiągnąć mistrzostwo potrzeba ich wszystkich plus warunki środowiskowe i wszelkie sprawy dookoła treningowe.
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
krzysfizjobiega
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:21

Nieprzeczytany post

Kurde to jakiś dramat bo ja też już zapomniałem.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=53810][color=#BF0000]BLOG[/color][/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=53812][color=#4000BF]KOMENTARZE[/color][/url]
[url=https://run-log.com/profiles/profile/KaliGr/][color=#4000FF]run-log.com[/color][/url]
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nooo, ja jednak nie zamierzam sobie przypominać. Aczkolwiek na świątecznym jarmarku na wski mojej, mieli ciekawe piwa regionalne i cóż... żal mi dupę ściskał trochę... :hahaha:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tu czas przedświąteczny to jest jedna wielka popijawa i obżarstwo. Przedświąteczne spotkania firmowe, klubowe, oddziałowe, rodzinne... 3x w tygodniu albo w knajpie albo jarmarku... MASAKRA!!!! I to przez cały adwent.

No to chyba sie talent wyrobi do końca. :wrrwrr:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przed świętami popijawa, to co na świętach? ;)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Przed świętami popijawa, to co na świętach? ;)
To musisz tak widzieć:
przed świętami trening, a święta to zawody :hejhej:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Znaczy szykujesz forme :hahaha:

To będzie 800tka czy maraton? :hejhej:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Znaczy szykujesz forme :hahaha:

To będzie 800tka czy maraton? :hejhej:
Po ostatnim treningu jest kontuzja... i chyba będzie dłużej leczona. (mam nadzieje... ale rodzina i koledzy nie chce popuścić i robią presje :lalala: )
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Graj abstynenta.

mina szwagra po odpowiedzi "Nie" na pytanie "Ze mna sie nie napijesz?" Bezcenna. :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ