[video] Trening siłowy i biegowy etiopczyków

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Może ktoś robił taki sam trening siłowy bądź podobny mini cykl 2-3 miesięczny bądź dłuższy bądź krótszy ?
Jakieś uwagi/spostrzeżenia/analizy pozytywne/negatywne/neutralne ?

https://www.youtube.com/watch?v=Dr7DfCbLMwo
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
PKO
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trening na sali: Nie dokładnie taki, ale zbliżony tematycznie, trening często występuje w treningu u trenerów w Polsce, a przy najmniej u Tych których znam. W Polce ćwiczenia często występują z płotkami, ale również ze skrzynią gimnastyczną.

Trening w plenerze: Tzw. etiopska rozgrzewka. W Polsce substytutem stosowanym są marsze dynamiczne, ale wg mnie nie do końca dobry odpowiednik. Sam u swoich zawodników wprowadziłem elementy tych ćwiczeń. Testowałem na sobie, daje ogień w nogach. :-)
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

barcel pisze:Trening na sali: Nie dokładnie taki, ale zbliżony tematycznie, trening często występuje w treningu u trenerów w Polsce, a przy najmniej u Tych których znam. W Polce ćwiczenia często występują z płotkami, ale również ze skrzynią gimnastyczną.
Zastanawiam się czy w okresie listopad-grudzień-pierwsza połowa stycznia nie wdrożyć pewnych elementów z tej etiopskiej siłowni. ;p
barcel pisze: Trening w plenerze: Tzw. etiopska rozgrzewka. W Polsce substytutem stosowanym są marsze dynamiczne, ale wg mnie nie do końca dobry odpowiednik. Sam u swoich zawodników wprowadziłem elementy tych ćwiczeń. Testowałem na sobie, daje ogień w nogach. :-)
Chodzi ci o same marsze dynamiczne ? Po ile minut je wykonywać, bądź na jakim odcinku ?
Czy rozgrzewkę etiopską ? Jak długa powinna być, a może oddzielną sesję należy dodać [bez biegania] ?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ