jesienny maraton

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
snop7
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:28

Nieprzeczytany post

Witam, chciałem poradzić się czy jest sens startu w jesiennym maratonie? Ten rok chciałem zupełnie odpuścić ten dystans ale w ostatnim czasie "wszyscy" planują taki start no i udzieliło mi się... :) do dnia dzisiejszego wykonuję plan pod HM i dyszkę. Plan zacząłem w drugim tyg czerwca i ten miesiąc nabiegałem 225km, lipiec 300km i sierpień wyjdzie pewnie troszkę ponad 300km. Na pewno brakuje mi długich wybiegań, najdłuższe to 20km. Jeśli zacznę od tego weekendu wybiegania 25-30km to wyrobię się z formą do maratonu w ostatni weekend października tj. Toruń Maraton? Zaznaczę, że chciałbym ukończyć go w czasie 3.15 a aktualna życiówka to 3.35 :)
PKO
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Polecam Frankfurt 29.10.2017
https://www.frankfurt-marathon.com/
Jak szaleć to szaleć! Szybka trasa, zwykle świetna, czasem aż za dobra pogoda, doskonała organizacja :hej:
Przy takim miesięcznym przebiegu jak zaliczysz ze dwa razy po 30-35 km to spokojnie możesz startować
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyrobisz się.
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

2 miesiace na wydluzenie, to jest troche czasu.
Nie wiem w jakiej formie jestes i czy wystarczy na zlamanie 3:15, ale pobiec na pewno mozna.
PawelS pisze:Polecam Frankfurt 29.10.2017
Jak szaleć to szaleć! Szybka trasa, zwykle świetna, czasem aż za dobra pogoda, doskonała organizacja :hej:
Przy takim miesięcznym przebiegu jak zaliczysz ze dwa razy po 30-35 km to spokojnie możesz startować
+1
Przychylam sie do wniosku przedmowcy. Bardzo fajna impreza :taktak:
Tutaj pobieglem swoj pierwszy maraton, w tym roku bedzie drugi
i mam nadzieje, ze to juz bedzie stala data w moim kalendarzu biegowym.
snop7
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o formę uważam, że jestem w dobrej dyspozycji. W planie miałem zamiar jesienią łamać 38'/10km (dotychczas 38.20 z maja br.) i poprawić życiówkę w HM ( dotychczas 1.27 z marca br.). Na treningach czuję się dobrze, choć w ostatnim tyg złapała mnie lekka zadyszka, ciężkie nogi, wyższe tętno itp. Mam nadzieje, że wynika to trochę z urlopu w górach, gdzie i pobiegałem i pochodziłem, a wyszło tego sporo bo ponad 80km w 4 dni.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

PawelS pisze:Polecam Frankfurt 29.10.2017
Co to znaczy szybka trasa?
Caly mataton jest z górki? (Na zbiegu?)
Brak zakrętów? Szerokie ulice?

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:Co to znaczy szybka trasa?
Caly mataton jest z górki? (Na zbiegu?)
Brak zakrętów? Szerokie ulice?
Cala trasa jest bardzo plaska: roznica wysokosci 27,8m rozklada sie na cala trase.

Mozesz ja przesledzic tutaj:
https://www.frankfurt-marathon.com/dein ... 95884-6e83
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze: Co to znaczy szybka trasa?
Biorąc pod uwagę rekord trasy jest to druga najszybsza trasa w Niemczech po Berlinie. Rekord gorszy o 3 sekundy od ówczesnego rekordu z Berlina. Na początku i na końcu jest trochę kręcenia po centrum Frankfurtu, ale doping jest tam taki, że nogi same niosą. A finisz na hali widowiskowej nie do porównania z żadnym innym maratonem, w którym startowałem. Można zobaczyć filmik na stronie maratonu. Pod pewnymi względami jest to nawet lepszy maraton niż Berlin. Ale ja się uzależniłem od obydwu, więc rozterki z wyborem miewam tylko na wiosnę :bum:
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PawelS pisze:Biorąc pod uwagę rekord trasy jest to druga najszybsza trasa w Niemczech po Berlinie. Rekord gorszy o 3 sekundy od ówczesnego rekordu z Berlina. Na początku i na końcu jest trochę kręcenia po centrum Frankfurtu, ale doping jest tam taki, że nogi same niosą. A finisz na hali widowiskowej nie do porównania z żadnym innym maratonem, w którym startowałem. Można zobaczyć filmik na stronie maratonu. Pod pewnymi względami jest to nawet lepszy maraton niż Berlin. Ale ja się uzależniłem od obydwu, więc rozterki z wyborem miewam tylko na wiosnę :bum:
Tak przy okazji krotko zapytam: startujesz we Frankfurcie w tym roku?
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Startuję :hej:
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PawelS pisze:Startuję :hej:
No to jakbys mial ochote sie spotkac przed startem, np. przy odbiorze pakietow czy tak ogolnie, to daj znac :taktak:
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok. Odezwę się na prv bliżej startu.
snop7
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś zaliczyłem pierwszy tak długi trening od marca - 24km. Przyznam, że treningi interwałowe, tempowe też są ciężkie ale ja je lubię i są dla mnie "przyjemne". Za to longrun to dla mnie masakra!!! Od 19km czułem się jak wrak, cała góra obolała!! Pocieszam się, że z każdym takim treningiem będzie łątwiej :)
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

snop7 pisze:Dziś zaliczyłem pierwszy tak długi trening od marca - 24km. Przyznam, że treningi interwałowe, tempowe też są ciężkie ale ja je lubię i są dla mnie "przyjemne". Za to longrun to dla mnie masakra!!! Od 19km czułem się jak wrak, cała góra obolała!! Pocieszam się, że z każdym takim treningiem będzie łątwiej :)
Ja dzis na zmęczonych nogach biegłem 27km. I dojazd rowerem do parku (6,5km)
I pierwsze 5-6k są ciężkie. Biegne pierwsze 10km w jedna strone potem wracam i 2,5 kolka dookola parku (dlugosc parku około 2,22km).
Aha trasa nie byla płaska.
Zacząłem o 8h.

Najcięższe jest wlasnie biegniecie od 2h coraz szybciej - taki treninig jest wystarczająco męczący i efektywny.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
snop7
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja też na zmęczonych nogach, wczoraj II zakres 10km/40.30", łącznie 15km. Dziś poza pierwszym i ostatnim km śr. tempo 4.50. Ale pierwszy raz na treningu tak mnie wszystko bolało!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ