+1PawelS pisze:Polecam Frankfurt 29.10.2017
https://www.frankfurt-marathon.com/
Jak szaleć to szaleć! Szybka trasa, zwykle świetna, czasem aż za dobra pogoda, doskonała organizacja
Przy takim miesięcznym przebiegu jak zaliczysz ze dwa razy po 30-35 km to spokojnie możesz startować
Co to znaczy szybka trasa?PawelS pisze:Polecam Frankfurt 29.10.2017
https://www.frankfurt-marathon.com/
Jak szaleć to szaleć! Szybka trasa, zwykle świetna, czasem aż za dobra pogoda, doskonała organizacja
Przy takim miesięcznym przebiegu jak zaliczysz ze dwa razy po 30-35 km to spokojnie możesz startować
Cala trasa jest bardzo plaska: roznica wysokosci 27,8m rozklada sie na cala trase.Yahoo pisze:Co to znaczy szybka trasa?
Caly mataton jest z górki? (Na zbiegu?)
Brak zakrętów? Szerokie ulice?
Biorąc pod uwagę rekord trasy jest to druga najszybsza trasa w Niemczech po Berlinie. Rekord gorszy o 3 sekundy od ówczesnego rekordu z Berlina. Na początku i na końcu jest trochę kręcenia po centrum Frankfurtu, ale doping jest tam taki, że nogi same niosą. A finisz na hali widowiskowej nie do porównania z żadnym innym maratonem, w którym startowałem. Można zobaczyć filmik na stronie maratonu. Pod pewnymi względami jest to nawet lepszy maraton niż Berlin. Ale ja się uzależniłem od obydwu, więc rozterki z wyborem miewam tylko na wiosnęYahoo pisze: Co to znaczy szybka trasa?
Tak przy okazji krotko zapytam: startujesz we Frankfurcie w tym roku?PawelS pisze:Biorąc pod uwagę rekord trasy jest to druga najszybsza trasa w Niemczech po Berlinie. Rekord gorszy o 3 sekundy od ówczesnego rekordu z Berlina. Na początku i na końcu jest trochę kręcenia po centrum Frankfurtu, ale doping jest tam taki, że nogi same niosą. A finisz na hali widowiskowej nie do porównania z żadnym innym maratonem, w którym startowałem. Można zobaczyć filmik na stronie maratonu. Pod pewnymi względami jest to nawet lepszy maraton niż Berlin. Ale ja się uzależniłem od obydwu, więc rozterki z wyborem miewam tylko na wiosnę
No to jakbys mial ochote sie spotkac przed startem, np. przy odbiorze pakietow czy tak ogolnie, to daj znacPawelS pisze:Startuję
Ja dzis na zmęczonych nogach biegłem 27km. I dojazd rowerem do parku (6,5km)snop7 pisze:Dziś zaliczyłem pierwszy tak długi trening od marca - 24km. Przyznam, że treningi interwałowe, tempowe też są ciężkie ale ja je lubię i są dla mnie "przyjemne". Za to longrun to dla mnie masakra!!! Od 19km czułem się jak wrak, cała góra obolała!! Pocieszam się, że z każdym takim treningiem będzie łątwiej