Potrzebna pomoc

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
bonek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i mam do was mała prośbę, czy jest ktoś mi wstanie pomóc ?
Zacznijmy od początku, mam 28 lat za kilka dni , ale nie chodzi oto, zdiagnozowali tarczyce dlatego bieganie mi nic nie dawało w chudnięciu, teraz już mam ją prawie wyleczona, ale co mi się masy nazbierało to moje.
mam 178 i ważę trochę ponad 100.
i tutaj pytanie do was.
Czy możecie mi polecić jakiś trening na zbijanie masy ciała ?
plus robienie wytrzymałości.
dieta już jakaś tam jest. więc myślę, że może z waszą pomocą mi się uda uzyskać wymarzone efekty.
i zostanę z wami już na zawsze i spotkamy się gdzieś na 10 km na pomorzu :)
Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bonek pisze:Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i mam do was mała prośbę, czy jest ktoś mi wstanie pomóc ?
Zacznijmy od początku, mam 28 lat za kilka dni , ale nie chodzi oto, zdiagnozowali tarczyce dlatego bieganie mi nic nie dawało w chudnięciu, teraz już mam ją prawie wyleczona, ale co mi się masy nazbierało to moje.
mam 178 i ważę trochę ponad 100.
i tutaj pytanie do was.
Czy możecie mi polecić jakiś trening na zbijanie masy ciała ?
plus robienie wytrzymałości.
dieta już jakaś tam jest. więc myślę, że może z waszą pomocą mi się uda uzyskać wymarzone efekty.
i zostanę z wami już na zawsze i spotkamy się gdzieś na 10 km na pomorzu :)
Pozdrawiam.
Proponuję zacząć od długich intensywnych spacerów w urozmaiconym terenie. Na Pomorzu tereny są sprzyjające. Np. co drugi dzień 60-120 min intensywnego spaceru (marszu). Dodatkowo w domu podstawowe ćwiczenia wzmacniające korpus ciała i nogi (w necie znajdziesz tego bardzo dużo). Chodzi mi o ćwiczenia bez dodatkowych obciążeń, tylko masa ciała. Utrzymasz systematyczność w ćwiczeniach i marszach oraz stabilizację w diecie, to po dwóch miesiącach waga powinna ruszyć w dół i wówczas powoli możesz zacząć myśleć o pierwszych biegach.

Powodzenia
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Proponuję, żebyś rozważył Nordic Walking. Odciążysz nieco stawy kończyn dolnych i jednocześnie popracujesz nad wzmocnieniem korpusu.

W Gdańsku nad morzem odbywają się regularnie bezpłatne zajęcia pod okiem trenerów. Warto pojawić się kilka razy, żeby zaznajomić się z prawidłową techniką.

Jednorazowa inwestycja w podstawowe kije zaczyna się od kilkudziesięciu złotych.

Powodzenia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ