Jaki plan po 1 maratonie a przed 2 maratonem

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
netzah
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:00:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

W niedziele zakończyłem 3 miesięczny cykl przygotowawczy do maratonu Dębno - wynik pozytywny, zyciówka poprawiona o 16 min na 3:42:50.

Kolejny duży cel na ten rok to PZU Maraton Warszawski.
Pytanie mam teraz kiedy i jak rozpocząć przygotowania do tego startu we wrześniu?

Mam znów brać plan jak poprzednio i zaczynać od "podstaw", czyli budowanie siły --> później szybkość? Przed Dębnem rozpoczynałem długie wybiegania od 18km a kończyłem na 30km w ostatnich weekendach przed zawodami. Czy teraz znów tak mam zaczynać z małego pułapu czy od razy z wyższej półki?

Mam sporo czasu do maratonu w Warszawie i chciałbym się b.dobrze przygotować.
Mój cel to 3:30:00 :)

Dzięki za pomoc...
PKO
netzah
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:00:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W nawiązaniu do swojego tematu :) i przeglądając różne plany wydaje mi się że aby odpowiednio się przygotować na jesiennego maratonu wybiorę metodę Skarżyńskiego...

1) Jestem teraz po tygodniu totalnej regeneracji ( 0 KM) , następny tydzien planuję lekkie przebieżki a później połowę kiwetnia i cały maj przeznaczam na tzn ORKĘ. Krosy, przebieżki po pagórkch i górkach. Do tego siłowni i gimnastyki.

2) Dalej czerwiec-sierpnień zgodnie z 4-5 dniowym planem treningowym na 3:30.

wtorek OBW1 -8-12km + szybki przebieżki/interwały/akcenty
sroda luźne OBW1 8-12km
czwartek OBW1 12-14 +siła biegowa ( skipy,wieloskoki) itp
sobota OBW2 10-15km
niedziela długie wybieganie 20-30km ( tak aby kończyń 2-3 ostatnie km w tempie M)

3) 2-3 ostatnie tygodnie przed maratonem czyli wrzesień, to wyciszenie, zmniejszanie objętości + jakis start kontrolny

Jak waszym zdaniem? Ma to podstawy do osiągnięcia sukcesu w Warszawie... ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ