Czy to dobry czas??
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47:39
- Życiówka w maratonie: brak
Mam 15 lat, biegam 4 razy w tygodniu od stycznia choć czasami ma tygodniowe przerwy od biegania. Uzyskałem dzisiaj na treningu 47:39 na dystansie 10kmTrenuję bez klubu. Czy to dobry czas??
Ostatnio zmieniony 19 mar 2017, 18:41 przez Mateo2611, łącznie zmieniany 1 raz.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
to zależy na jakim dystansie 

- grejpfrut86
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:40
Pewnie że dobry. Nie za duży dystans jak na 15 latka? Zalecałbym raczej skoncentrować się na mniejszych dystansach np 800, 1500m. Na dłuższe bieganie będzie jeszcze czas 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47:39
Pewnie że dobry. Nie za duży dystans jak na 15 latka? Zalecałbym raczej skoncentrować się na mniejszych dystansach np 800, 1500m. Na dłuższe bieganie będzie jeszcze czas.
Jak już wspomniałem trenuję bez klubu więc niestety trudno znaleźć dużo imprez biegowych na krótszych dystansach, gdzie można biegać bez klubu.
Jak już wspomniałem trenuję bez klubu więc niestety trudno znaleźć dużo imprez biegowych na krótszych dystansach, gdzie można biegać bez klubu.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Czasu na treningu nie ma sensu zbyt często porównywać, bo wpadamy w taką zależność ciągłego ścigania sie ze sobą.
Wynik Ok, ale nie jest to coś nadzwyczajnego. Są 10 latki biegające 5km poniżej 20 min, czyli zdecydowanie lepiej.
Wynik Ok, ale nie jest to coś nadzwyczajnego. Są 10 latki biegające 5km poniżej 20 min, czyli zdecydowanie lepiej.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
hmm.. ja tam się nie znam.. ale
np z dawniej w podobnym wieku osoby zaczynały własnie od biegów na ok 60 min
do tego bieganych w dość szybkim tempie....
i nie dość, że nic specjalnego im sie nie działo to jeszcze wyniki mieli "dość dobre..."
a teraz co...??
wszyscy zamiast od zbudowania "mocy aerobowej" noo.. takiego (kolokwialnie mówiąc) "silnika"
zaczynają w młodym wieku od krótszych dystansów... bo tak ...
i potem nagle jak coś trzeba szybko biegać (nawet na 1500/800) to... "rany boskie!! gdzie jakaś specyficzna
wytrzymałość..."
jeżeli chłopakowi nie sprawia trudności przebiegnięcie tych 40-50 min... to niech biega... na pewno mniej to go ociąży
niż bieganie intensywnych temp itd...
aa taka sugestia do @mateo2611 -
w twoim wieku to po prostu ciesz się bieganiem, ale jeżeli chcesz mieć coś co ci w przyszłości zaprocentuje
to polecam raz na 14 dni rozgrzewka + 20 minut na wyczucie, ale bardzo szybkiego biegu...
np z dawniej w podobnym wieku osoby zaczynały własnie od biegów na ok 60 min
do tego bieganych w dość szybkim tempie....
i nie dość, że nic specjalnego im sie nie działo to jeszcze wyniki mieli "dość dobre..."
a teraz co...??
wszyscy zamiast od zbudowania "mocy aerobowej" noo.. takiego (kolokwialnie mówiąc) "silnika"
zaczynają w młodym wieku od krótszych dystansów... bo tak ...
i potem nagle jak coś trzeba szybko biegać (nawet na 1500/800) to... "rany boskie!! gdzie jakaś specyficzna
wytrzymałość..."
jeżeli chłopakowi nie sprawia trudności przebiegnięcie tych 40-50 min... to niech biega... na pewno mniej to go ociąży
niż bieganie intensywnych temp itd...
aa taka sugestia do @mateo2611 -
w twoim wieku to po prostu ciesz się bieganiem, ale jeżeli chcesz mieć coś co ci w przyszłości zaprocentuje
to polecam raz na 14 dni rozgrzewka + 20 minut na wyczucie, ale bardzo szybkiego biegu...