Powrót do biegania po 6 latach

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
PowrótRedzia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich :)

Wracam po długiej przerwie do biegania. Jestem jeszcze młody bo w grudniu kończę 23lata. Biegałem od podstawówki do końca gimnazjum. Biegałem głównie przełaje szkolne itp. Rekord na 1000m 2:59 w 3 gimnazjum. Potem szkoła średnia miałem kryzys i jakoś bieganie poszło w zapomnienie, zacząłem palić bawić się itp. Cały czas trenowałem na bramce od 5 lat głównie na hali oczywiście amatorsko :P Jest końcówka 2k16 ja nie pale od 3 tygodni i jest to dla mnie duży sukces, zacząłem biegać 3 razy w tygodniu plus do tego siłownia na wzmocnienie plan ogólnorozwojowy. Aktualne parametry to 182cm wzrostu 72 kg( wcześniej 75kg). Ogólnie to mam cel przybrać trochę mięska na siłce i wystartować w biegu na 10km w maju. Trzy tygodnie wystarczyły abym wciągnął się na dobre w bieganie. Pierwszy tydzień trochę przeholowałem, łydki na prawdę bolały, teraz wiem że muszę zacząć jak to się mówi od małej łyżeczki hehe :) Planuję zejść poniżej 40 min na 10km. Wiem że jest to cel do osiągnięcia gdyż robiłem sobie próbkę 5km polnymi drogami górki itp i czas był w granicach 21-22 min i wiem że nie było to moje maximum(Ale jak pisałem wcześniej nie chcę przeholować czy coś, bo kontuzja to najgorsze co może być). Z dnia na dzień czuję się lepiej i dlatego pisze ten post tu aby mnie ktoś starszy ,bardziej doświadczony na kierunkował co do treningów i diety. Zaznaczam że nie myślę o bieganiu Maratonów i nawet półmaratonów bo zależy mi na utrzymaniu mięśni w górnych jak i dolnych partiach.

Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Rób to co sprawia Ci przyjemność. To moja jedyna sugestia.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Nie stracisz nic na górze biegając maratony i półmaratony. Wystarczy się nie głodzić. Wiem po sobie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ