Drętwienie stopy podczas dłuższego wybiegania
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 55:01
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Hej:)
Ostatnimi czasy zauważyłem dziwną rzecz, mianowicie przy dłuższych wybieganiach na około 7 km lewa stopa zaczyna mi jakby drętwieć. Nie wiem czym to jest spowodowane ale mam tak od około 3 tygodni. Macie jakieś pomysły? Dzięki z góry za odpowiedź
Ostatnimi czasy zauważyłem dziwną rzecz, mianowicie przy dłuższych wybieganiach na około 7 km lewa stopa zaczyna mi jakby drętwieć. Nie wiem czym to jest spowodowane ale mam tak od około 3 tygodni. Macie jakieś pomysły? Dzięki z góry za odpowiedź
I don't get LUCKY, I make my own LUCK!!
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Bankowo.
Poluźnij sznurówki a jak nie minie, to spróbuj http://www.fieggen.com/shoelace/straightbarlacing.htm

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:47
no oki, ale który wariant sznurowania zastosować?b@rto pisze:Bankowo.Poluźnij sznurówki a jak nie minie, to spróbuj http://www.fieggen.com/shoelace/straightbarlacing.htm
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Po pierwsze spróbuj trochę luźniej zawiązać w obecnym sposobie, jak pomoże to już będzie dobrze. Jak nadal będzie ten problem występował to spróbuj ten, który Ci podałem - wiązanie Lydiarda. Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że problem drętwienia powoduje już samo końcowe zaciskanie sznurówek - supeł i robienie pętelek. Czy miałem Lydiarda, czy zwykłe krzyżowe to i tak było źle. Na dobre ustawienie tej siły może pomóc jeszcze taki zacisk na sznurówki http://z3rod.pl/produkt/akcesoria/zacis ... ers-zerod/ Tylko nie kupuj tam, a w normalnej pasmanterii, kosztuje chyba z 50 groszy. Wtedy możesz sobie dość dokładnie dostosować.
- atomekd
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:37:44
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Mam podobnie na 16-20km, ja sprawe ignoruje, po dwoch trzech biegach przechodzi.atomekd pisze:Mi czasami drętwieje, na początku sezonu biegania, po przerwie.
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
faktycznie to dłuzsze wybiegania na 7 kmandrzejk90 pisze:Hej:)

zakładam ze jestes poczatkującym
szwankuje krazenie
leczenie: przeczekać biegając regularnie
ew cos gdzies uciska przy osłabieniu lub spieciu miesnia
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE