Bieg sprinterski na 50 m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Pozo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć!
Potrzebuję porady w kwestii treningu na 50 m. Jeśli taki temat istnieje to proszę o przekierowanie, nie mogę go znaleźć.
Mam 25 lat, 185 cm wzrostu i 81 kg wagi. Biegam od 3 lat, mam za sobą liczne starty w biegach na 5, 10, 21 km. Startuję w naborach do Straży Pożarnej. Od tego roku weszła w życie nowa ustawa, która mówi że 50 m trzeba przebiec w czasie nie dłuższym, niż 6,9 s. Mój najlepszy czas to 7,1 s na fotokomórce. Na stoperze łapali mi 6,7 s. Ale wiadomo, stoper. Prawda jest taka, że do biegu sprinterskiego nigdy się nie przygotowywałem, bardziej zależało mi na czasie na 1 km - 3:09. Poza tym ćwiczę streetworkout i chodzę na basen. Proszę o pomoc w skorygowaniu mojego planu treningowego. Skupię się na biegach. Proszę o porady.

Poniedziałek:
10-15 min. luźnego biegu, rozciąganie dynamiczne|| 6x50 m sprint, przerwy marsz lub trucht 2-3 min. || wbiegi i zbiegi po schodach przez ok. 10 min. || skipy A, B, C. Każdy x6 po 50 m || bieg do tyłu 10x300m || luźny bieg, rozluźnienie, rozciąganie statyczne || trening trwa ok. 1 h 30 min.

Wtorek:
odpoczynek.

Środa:
Basen. Brzuch.

Czwartek:
Drążek, pompki, ekspander. Brzuch.

Piątek:
10-15 min. luźnego biegu, rozciąganie dynamiczne || 10x400 m na 80% intensywności LUB 10x3 min. biegu na 80% intensywności LUB podbiegi 10x400 m na maksa || luźny bieg, rozluźnienie, rozciąganie statyczne

Sobota:
10-15 km luźnego biegu.

Niedziela:
Drążek, pompki, ekspander. Brzuch.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ