Interwał na spalanie tkanki tłuszczowej jaki?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
nejkaufp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam.

Mam pytanie jaki trening interwałowy polecacie aby pobudzić metabolizm do redukcji tkanki tłuszczowej? Jakie odcinki biegu z jakim tętnem. Dodam że wolę biegać po świeżym powietrzu.

Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale masz obiektywnie problem z masą ciała (nadwagę, otyłość), czy poprostu subiektywnie uważasz, że masz za dużo tłuszczu?
nejkaufp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nadwagi nie mam. Chciałbym trochę lepiej wyrzeźbić brzuch. Uwzględniając jakaś rozsądna diete. Mam 82kg przy wzroście 184cm
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To raczej powinieneś się pytać na jakichś forach fintesowych czy kulturystycznych. Tutaj kompetentnie możemy Ci poradzić jak sie poprawic na 10 km czy w maratonie ale rzeźbienie brzucha to inna bajka.
Ale w temacie - biegaj szybkie, krótkie odcinki (20s). Tętno nie nadaje się do monitorowania krótkich odcinków bo działa z opóźnieniem. Przerwy - jak będziesz miał ochotę.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nejkaufp pisze:Witam.

Mam pytanie jaki trening interwałowy polecacie aby pobudzić metabolizm do redukcji tkanki tłuszczowej? Jakie odcinki biegu z jakim tętnem. Dodam że wolę biegać po świeżym powietrzu.

Pozdrawiam
gdzie biegasz nie po swieżym powietrzu ?

ponadto pytasz o siłownie na forum biegowym czy o bieganie zapytasz na forum poświęconym siłowni ? taki masz styl czy chodzi o cos innego ?

i trzecia fascynująca rzecz związek akurat interwałów nie po prostu biegania z rzeźbieniem brzucha kto ci podsunął ten pomysł bo sam bys chyba tego nie wymyslił ? chyba ze ci sie pomyliły interwały z seriami np brzuszków , podpowiem ci ze to nie to samo
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ