strefy tętna endomondo - spalanie tłuszczu/aeroby
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46 min
- Życiówka w maratonie: brak
Od tygodnia korzystam z pulsometru i jestem nieco zmieszany podziałem na strefy tętna Endomondo - odpoczynek/rozgrzewka/spalanie tłuszczu/aerobowy/anaerobowy/maks. Ktoś mi wyjaśni czym się różni strefa "spalanie tłuszczu" od "aerobowego"? Wydawało mi się, że to jest jednoznaczne?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Odpowiem ci po swojemu
1. mityczne strefy spalania tłuszczu zostały wymyślone jako bajer dla panienek typu fitness. Rzeczywiście organizm korzysta z tłuszczy jako źródeł energii w znacznej cześci ale z pejwej całości. Czyli np. 70 % x 10 będzie mniejsze niż 40 % z 30.
2. Spalanie tłuszczu to też magiczna lipa. Przebudowuje się całe ciało i tyle.
3. Jesli chcesz sie cieniować to są obok diety usredniajać 2 drogi treningowe
długi tlenowy ( tłuszczowy trening ) na niskich intensywności ( niskich tętnach ) to ta twoja strefa
ale też interwałowy ciezki trening przyspieszający metabolizm gdzie cieniujesz się jeszcze po treningu długo.
4. skup sie na trenowaniu na podnoszeniu poziomu a przebudowa ciała bedzie skutkiem ubocznym.
Tompoz
1. mityczne strefy spalania tłuszczu zostały wymyślone jako bajer dla panienek typu fitness. Rzeczywiście organizm korzysta z tłuszczy jako źródeł energii w znacznej cześci ale z pejwej całości. Czyli np. 70 % x 10 będzie mniejsze niż 40 % z 30.
2. Spalanie tłuszczu to też magiczna lipa. Przebudowuje się całe ciało i tyle.
3. Jesli chcesz sie cieniować to są obok diety usredniajać 2 drogi treningowe
długi tlenowy ( tłuszczowy trening ) na niskich intensywności ( niskich tętnach ) to ta twoja strefa
ale też interwałowy ciezki trening przyspieszający metabolizm gdzie cieniujesz się jeszcze po treningu długo.
4. skup sie na trenowaniu na podnoszeniu poziomu a przebudowa ciała bedzie skutkiem ubocznym.
Tompoz
Tompoz
-
- Wyga
Po co są te strefy spalania tłuszczu to ja do dziś nie wiem. Jakby jeszcze po treningu kobieca figura przypominała choć trochę tą 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Zaprawiony W Bojach
ale nie widać po tej Pani by coś trenowała................. taka się urodziła chodź jak dla mnie ma za małe piersi i ma tendencje do odkładania masy tłuszczowej wokół bioder a piersi nie.romanlo pisze:Po co są te strefy spalania tłuszczu to ja do dziś nie wiem. Jakby jeszcze po treningu kobieca figura przypominała choć trochę tą
Tompoz
Tompoz