Siłka zimą, góry latem !

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
greguss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Już tłumacze o co chodzi... Temat kieruje głównie do osób biegających po górach.

Jestem ciekaw jak Wy przygotowujecie się do sezonu na siłowni ? Wiadomo, dobrze przepracowana zima, owocuje formą w nowym sezonie. Dlatego piszę do Was również z prośbą...

Jakie polecacie ćwiczenia do zastosowania by poprawić swoją wydolność do biegania tych sporych przewyższeń. Ćwiczeń, systematykę, periodyzację, wszystko co może się przydać. :) Wiadomo, nic nie przygotuje nas tak jak samo bieganie po górach. Lecz ćwiczenia siłowe również są w stanie poprawić nasze wyniki.

Biegam, głównie biegi alpejskie, więc wiadomo im więcej przewyższenia tym nogi bardziej chcą podawać.. :) Niestety jak każde nogi, mają swoją granicę, moje również ją mają i jak na razie nie pozwalają mi stanąć na podium(choć jest bliżej niż dalej).
--------
1) Tak wiem jak działa opcja szukaj, nie trzeba mi jej tutaj przedstawiać.
2) Wiem, że jest to raczej prywatna sprawa i każdy dochodzi do tego sam, lub nie chcę robić sobie konkurencji. Dlatego tym większy ukłon dla osób, które dołączą się do rozmowy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ