Ile biegać?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
LodowaPanda
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam od jakiś 3 miesięcy biegam.Nie ukrywam,że chciałem zrzucić parę kilogramów dlatego biegałem ok. 10 km ok.3 razy w tygodniu. Po 3 miesiącach zeszłem z 86kg do 76kg. Jednak teraz jestem bardziej nastawiony na redukcję tkanki tłuszczowej z brzucha nóg itp. I tutaj mam pytanie do was czy będą lepsze efekty gdy zacznę biegać codziennie? Jeżeli tak to jaki dystans musiałbym pokonywać każdego dnia,bo myślę,że 10 km codziennie to chyba za dużo? I o której godzinie powinienem biegać,co zjeść przed treningiem i po treningu? Trochę o sobie: wiek:17 lat masa:76kg wzrost:188cm. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! :)
PKO
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Bieganie codzienne raczej nie jest wskazane, co najwyzej szybciej zlapiesz kontuzje. Jak uwazasz ze 3 dni to za malo to biegaj co drugi dzien (albo 4 razy w tygodniu).
LodowaPanda pisze: wiek:17 lat masa:76kg wzrost:188cm.
LodowaPanda pisze:I o której godzinie powinienem biegać
O ktorej Ci wygodnie i masz czas.
LodowaPanda pisze:co zjeść przed treningiem i po treningu?
Przed treningiem to nic, bo sie ciezko biega :hejhej:
Po treningu to co lubisz lub co mama ugotuje (mam nadzieje ze to sa te same potrawy ;)).
Zaraz pewnie zwolennicy eco-zywienia i eco-diet zaprotestuja, ale przy Twoich warunkach i wieku nie przejmowalbym sie zadna dieta.
Awatar użytkownika
Brando
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zostały Ci ostatnie, najtrudniejsze kilogramy tłuszczu. Je gubi się w kuchni, nie na treningach (tzn na treningach też :D!).

Napisz co jesz, jadłospis z kilku dni, powiem Ci co ewentualnie zmienić, biorąc pod uwagę twoje ograniczone możliwości :)
Cele na 2016:

5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
:D
Szopp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam 4 razy w tygodniu., kontroluje swoje czasu i staram się je polepszać. Czasami są zastoje, ale daje rade je przejść
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kurde no... Gratulacje :hahaha:
LodowaPanda
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Brando pisze:Zostały Ci ostatnie, najtrudniejsze kilogramy tłuszczu. Je gubi się w kuchni, nie na treningach (tzn na treningach też :D!).

Napisz co jesz, jadłospis z kilku dni, powiem Ci co ewentualnie zmienić, biorąc pod uwagę twoje ograniczone możliwości :)
Śniadanie:Zależy najczęściej ciemna bułka z mięsem z kurczaka/indyka lub płatki/owsiane z jogurtem

II śniadanie:2 ciemne bułki z wędliną z kurczaka/indyka+serek wiejski

Obiad:Kasza jęczmienna pół woreczka+pierś kurczaka gotowana/pieczona +czasem jakieś warzywa

Podwieczorek:płatki lub jakąś bułkę(ciemną)/jogurt

Kolacja:2ciemne bułki z wędliną z kurczaka

Piję tylko wodę można jakoś urozmaicić ten mój jadłospis :D głównie to jem tylko:piersi z kurczaka,kasze,różne warzywa(bez ziemniaków),płatki kukurydziane,płatki owsiane jogurty 0%tłuszczu,jogurty naturalne z truskawkami,wędlinę z kurczaka i indyka,ciemne pieczywo.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Szopp pisze:Biegam 4 razy w tygodniu., kontroluje swoje czasu i staram się je polepszać. Czasami są zastoje, ale daje rade je przejść
:szok: Jak ty to robisz??? To tez jest moje marzenie. :wrrwrr:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

LodowaPanda pisze:
Brando pisze:Zostały Ci ostatnie, najtrudniejsze kilogramy tłuszczu. Je gubi się w kuchni, nie na treningach (tzn na treningach też :D!).

Śniadanie:Zależy najczęściej ciemna bułka z mięsem z kurczaka/indyka lub płatki/owsiane z jogurtem

Obiad:Kasza jęczmienna pół woreczka+pierś kurczaka gotowana/pieczona +czasem jakieś warzywa

Piję tylko wodę można jakoś urozmaicić ten mój jadłospis :D głównie to jem tylko:piersi z kurczaka,kasze,różne warzywa(bez ziemniaków),płatki kukurydziane,płatki owsiane jogurty 0%tłuszczu,jogurty naturalne z truskawkami,wędlinę z kurczaka i indyka,ciemne pieczywo.
Ja się tam nie znam, ale wiem, jak zjesz polowe z tego, to szybciej schudniesz.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Panda, mało nie jesz.
Go Hard Or Go Home
LodowaPanda
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam zapotrzebowanie kaloryczne ok.3200 kcal zjadam ok. 2500 kcal więc jest chyba dobrze...
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11

Nieprzeczytany post

mój brat w Twoim wieku nie odrywał się od lodówki.

zamiast bułek jadłabym ryż, a kaszy nie pół woreczka, jak masz 17 lat zwłaszcza, facet... tylko cały śmiało. z kolei tego kurczaka sto razy dziennie zamień na fasolę, ciecierzycę itd. zdrowiej i lepiej.
no i jedz no więcej warzyw, no widzę ich w zasadzie zero. trochę kaszy, dużo bułek i kurczak...
Awatar użytkownika
Brando
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
LodowaPanda pisze:

Ja się tam nie znam, ale wiem, jak zjesz polowe z tego, to szybciej schudniesz.
Widać że się nie znasz. Nie zawszse obcięcie kcal o połowę pomaga. Może przynieść nawet odwrotny efekt.

Generalnie dość dobrze masz ułożony jadłospis, nie chce mi się liczyć ale jeśli masz zapotrzebowanie 3200 i jesz 2500 to jest ok... ale:

- Za dużo pieczywa moim zdaniem. Spróbuj pokombinować z ryżem/kaszą jaglaną-gryczaną/czerwoną soczewicą.
- Na obiad jedz całą torebkę. 100gr kaszy to nie tragedia. Ja jem po 300gr dziennie, czasami więcej :P
- Ziemniaki też jedz. Działają alkalizująco. Baardzo dobre dla sportowców.
- Nie widzę za dużo tłuszczu... dodaj z 50gr zdrowego tłuszczu/dzień. Zastępując bułki w/w rzeczami zyskasz darmowe kcal na tłuszcz i nie przekroczysz 3k kcal na pewno.

Ja jakiś czas temu stanąłem w miejscu... cały czas waga pokazywała 86kg, nieważne ile ćwiczyłem. Dodałem do diety 100gr orzechów dziennie, czyli 500-600 kcal... Waga znów poleciała w dół. Myślę że następne ważenie to już 82kg będzie ;)
Tłuszcze są niezbędne w naszej diecie. Koniecznie dodaj jakiś zdrowy tłuszcz. (najlepiej orzechy).
Cele na 2016:

5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
:D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ