Rower treningowy jako dodatek

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
teo.mettju
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Od jakiegoś czasu staram się biegać i pomyślałem, że mógłbym kupić sobie rowerek stacjonarny do zwiększenia siły nóg i poprawy kondycji. No i np. gdy oglądam jakiś film to zamiast bezczynnie siedzieć mógłbym trenować.
I tutaj mam do was pytanie, czy możecie mi polecić jakiś taki średnio zaawansowany który wytrzymał by dość intensywny trening? co o tym myślicie
PKO
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Z mojej strony mogę ci polecić rower [nie stacjonarny] jako transport po mieście, a od czasu do czasu jakaś dłuższa wycieczka po za miasto.
A przed telewizorem możesz np rozciągać się czy robić resety.

Może ktoś ci doradzi rower stacjonarny. Ja mam inne zdanie na ten temat.
taka-paulina
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja zastąpiłam samochód i komunikację miejską rowerem i to jest najlepsze co można zrobić. Sam dojazd do pracy to już trening, a jaka frajda, że w korkach nie musisz stać ;) Rower stacjonarny niet. Od wielu osób słyszałam, że ''kupią rowerek, żeby jeździć do filmu'', ale niestety od żadnej nie usłyszałam, że faktycznie jeździła.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

taka-paulina pisze:Ja zastąpiłam samochód i komunikację miejską rowerem i to jest najlepsze co można zrobić. Sam dojazd do pracy to już trening, a jaka frajda, że w korkach nie musisz stać ;) Rower stacjonarny niet. Od wielu osób słyszałam, że ''kupią rowerek, żeby jeździć do filmu'', ale niestety od żadnej nie usłyszałam, że faktycznie jeździła.

zareczam ci ze wiele osób jednak jeżdzi ja jezdze, jedyna wada to brak swiezego powietrza ale mozna otworzyc okno i postawic wiatrak jezdze na stacjonarnym a jeszcze wiecej na tradycyjnym nie ma co generalizowac nie ma co przekreslac
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

teo.mettju pisze:Witam
Od jakiegoś czasu staram się biegać i pomyślałem, że mógłbym kupić sobie rowerek stacjonarny do zwiększenia siły nóg i poprawy kondycji. No i np. gdy oglądam jakiś film to zamiast bezczynnie siedzieć mógłbym trenować.
I tutaj mam do was pytanie, czy możecie mi polecić jakiś taki średnio zaawansowany który wytrzymał by dość intensywny trening? co o tym myślicie
do zwiekszenia sily nóg przed tv bedzie lepsza sztanga hantle i madre cweczenia robi sie przerwy zatem jest czas np kanał przelazyc :) jest tez gimnastyka rozciaganie ale nie takie ala chodakowska tylko rozciaganie gimnastyczne przy którym sie płacze i poszerza rozstaw na takie rozciaganie czasem potrzeba 2 godzin jest tez core stability

chcesz dobrze biegac to biegaj nie jezdzij na rowerze to raczej urozmaicenie
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:Z mojej strony mogę ci polecić rower [nie stacjonarny] jako transport po mieście, a od czasu do czasu jakaś dłuższa wycieczka po za miasto.
A przed telewizorem możesz np rozciągać się czy robić resety.

Może ktoś ci doradzi rower stacjonarny. Ja mam inne zdanie na ten temat.

co to są resety ? :hej:
teo.mettju
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Naturalnie zwykłe bieganie czy jazda na rowerze tak a to by był tylko taki dodatek, na zime czy gdy deszcz pada. Ile taki sprzęt średniej klasy kosztuje mniej więcej? A jeśli nie to jakie ćwiczenia moglibyście zaproponować?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ