Pulsometr vdot 43 (zresztą kalkulator biegowy też) a według testu mam vdot 48.
I teraz co mam wywalić za okno? Pulsometr czy Danielsa?

a ja mam pytanie czy twój pulsometr wyznacza vdot ala Daniels.piotrek90 pisze:Witam, mam pytanie. Ponieważ zrobiłem testa i mam przepaść w tym co pokazuje pulsometr vs. Daniels.
Pulsometr vdot 43 (zresztą kalkulator biegowy też) a według testu mam vdot 48.
I teraz co mam wywalić za okno? Pulsometr czy Danielsa?
Czego zrobiłeś?piotrek90 pisze:Witam, mam pytanie. Ponieważ zrobiłem testa
Nie, ale kalkulator biegowy na tej stronie już tak, i podstawiam do Danielsa.tompoz pisze: a ja mam pytanie czy twój pulsometr wyznacza vdot ala Daniels.
Tompoz
kuczi pisze:U Danielsa biega się na tempo a nie puls
ermmm ujmę to tak:jacekj pisze:Kalkulator na bieganie.pl wylicza VO2max, a nie Vdot (to nie to samo) więc może stąd rozbieżność?
Qba Krause pisze:póki - jak pisze Buniek - nie opiszesz wszystkiego powoli i dokładnie, nie będziemy w stanie ci nic pomóc.
Każdy z tych sposobów dobrze stosowany będzie przynosił korzyści. Wybierz, ten który najbardziej Ci leży.piotrek90 pisze:Qba Krause pisze:póki - jak pisze Buniek - nie opiszesz wszystkiego powoli i dokładnie, nie będziemy w stanie ci nic pomóc.
Ok, upraszczam temat do pytania: robić trening wg. Danielsa czy pulsometru ? Czy może coś po środku, czyli samopoczucia.
Jeżeli chcesz trenować wg planu Danielsa to oprzyj go o tempo a dane potrzebne Ci weź z tabeli VDOT i po problemie...piotrek90 pisze:Qba Krause pisze:póki - jak pisze Buniek - nie opiszesz wszystkiego powoli i dokładnie, nie będziemy w stanie ci nic pomóc.
Ok, upraszczam temat do pytania: robić trening wg. Danielsa czy pulsometru ? Czy może coś po środku, czyli samopoczucia.