Bieganie ze śródstopia i na palcach
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Czy jak biegnę na poduszkach tzn. na palcach to jest to jakiś kolosalny błąd ?
Bo potrafię biegać nawet w amortyzujących butach w taki sposób stawiać stopy jak U.Bolt, tzn biec na 100 czy 200m w takim stylu, łydki mi nie bolą nawet biegnąc 20km
Nigdy z pięty nie biegałem i ze śródstopia również nie.
A butów amortyzujących nie korzystam.
Wiem, że durne pytanie co dla nie których. Znowu rozpętam burzę aktywnych na forum jak to yacool napisał nie dawno. ;p
Bo potrafię biegać nawet w amortyzujących butach w taki sposób stawiać stopy jak U.Bolt, tzn biec na 100 czy 200m w takim stylu, łydki mi nie bolą nawet biegnąc 20km
Nigdy z pięty nie biegałem i ze śródstopia również nie.
A butów amortyzujących nie korzystam.
Wiem, że durne pytanie co dla nie których. Znowu rozpętam burzę aktywnych na forum jak to yacool napisał nie dawno. ;p
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Poka wideo, to będzie więcej materiału do dyskusji.
Upraszczając (by nie powiedzieć - trywializując) sprawę: po to masz łuk stopy, by z niego korzystać. Lądując tylko na palcach i nie dostawiajac pięty z tego korzystania rezygnujesz, co się pewnie zemścić (u mnie zemstą było zapalenie rozścięgna podeszwowego)
Upraszczając (by nie powiedzieć - trywializując) sprawę: po to masz łuk stopy, by z niego korzystać. Lądując tylko na palcach i nie dostawiajac pięty z tego korzystania rezygnujesz, co się pewnie zemścić (u mnie zemstą było zapalenie rozścięgna podeszwowego)
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Widzę, że od ostatniego pytania na forum wydłużyłeś dystans.(...) łydki mi nie bolą nawet biegnąc 20km
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
jabbur pisze:Poka wideo, to będzie więcej materiału do dyskusji.

Wszystkie szybkie zwierzęta nie korzystają z piety.
Dlaczego ma to się mścić?
-
- Zaprawiony W Bojach
?Co to znaczyło ?yacool pisze:Widzę, że od ostatniego pytania na forum wydłużyłeś dystans.(...) łydki mi nie bolą nawet biegnąc 20km
Nic nie wydłużyłem od ostatniego posta.
Przebiegłem kilka maratonów, ale już nie biegam, a nie o to w tym temacie chodzi.
Nic konstruktywnego nie piszecie, tzn. nie pomagacie, szkoda, że takie forum fajne a ludzie odpowiadają 'bokiem'

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Sacre pisze:Wiem, że durne pytanie co dla nie których.
Hmmm... Na początek zastanów się dlaczego tak odpowiadają...Sacre pisze:Nic konstruktywnego nie piszecie, tzn. nie pomagacie, szkoda, że takie forum fajne a ludzie odpowiadają 'bokiem'

-
- Zaprawiony W Bojach
No nie wiem czy na palcach, na przedniej części stopy pomijając dotknięcie piętą.jabbur pisze:Poka wideo, to będzie więcej materiału do dyskusji.
A wideo na grać z przodu/z boku/z tyłu ? Z jakiej odległości ? I wystarczy tylko same nogi ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Dajcie spokój, jak ktoś nie ma ochoty odpowiadać to niech nic nie piszę.Skoor pisze:Sacre pisze:Wiem, że durne pytanie co dla nie których.Hmmm... Na początek zastanów się dlaczego tak odpowiadają...Sacre pisze:Nic konstruktywnego nie piszecie, tzn. nie pomagacie, szkoda, że takie forum fajne a ludzie odpowiadają 'bokiem'
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Nie czuję się na sile dyskutować o rozkładaniu się siły nacisku u dwu- i czworonogów i roli pęciny. No chyba, że mi pokażesz strusia albo małpę, które biegają na palcach.Rolli pisze:jabbur pisze:Poka wideo, to będzie więcej materiału do dyskusji.
Upraszczając (by nie powiedzieć - trywializując) sprawę: po to masz łuk stopy, by z niego korzystać. Lądując tylko na palcach i nie dostawiajac pięty z tego korzystania rezygnujesz, co się pewnie zemścić (u mnie zemstą było zapalenie rozścięgna podeszwowego)![]()
Wszystkie szybkie zwierzęta nie korzystają z piety.

Biegniesz pod kątem prostym do kamery stając na jej wysokości (kadr na to, czym stajesz i jak się odrywasz) i a jak pro to jeszcze nabieg na kamerę i od kamery (sama stopa dość).A wideo na grać z przodu/z boku/z tyłu ? Z jakiej odległości ? I wystarczy tylko same nogi ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Prosze bardzo:jabbur pisze: No chyba, że mi pokażesz strusia albo małpę, które biegają na palcach.![]()
https://www.youtube.com/watch?v=k8XFmjSa7Ik
https://www.youtube.com/watch?v=co_h0TfKL_c
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
to jesteś 100x, a nawet 200x lepszy niż Bolt. rispekt.Sacre pisze:Bo potrafię biegać nawet w amortyzujących butach w taki sposób stawiać stopy jak U.Bolt, tzn biec na 100 czy 200m w takim stylu, łydki mi nie bolą nawet biegnąc 20km
mnie łydki bolą na samą myśl o tym. Bolta również.
z drugiej strony ona też potrafi:

Go Hard Or Go Home
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
Sacre od zawsze biegałeś na palcach?
zapytaj, czy w dzieciństwie wkładali cię do chodzika
zapytaj, czy w dzieciństwie wkładali cię do chodzika

-
- Zaprawiony W Bojach
1. Jak by na to nie patrzeć, człowiek nie jest szybkim zwierzęciem.Rolli pisze:Wszystkie szybkie zwierzęta nie korzystają z piety.
2. Żadne szybkie zwierzę nie biega po kilkanaście czy kilkadziesiąt km bez przerwy.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
Kangoor5 pisze:1. Jak by na to nie patrzeć, człowiek nie jest szybkim zwierzęciem.Rolli pisze:Wszystkie szybkie zwierzęta nie korzystają z piety.
2. Żadne szybkie zwierzę nie biega po kilkanaście czy kilkadziesiąt km bez przerwy.
Więc trzeba walić z pięty ?

-
- Zaprawiony W Bojach