Siła, czy płotki w metodzie Skarżyńskiego?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
lajceps
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, ostatnio miałem okazję przeczytać książkę BIEGIEM PRZEZ ŻYCIE Skarżyńskiego i mam pytanie odnośnie siły biegowej, tzn. pewnej modyfikacji tego planu od stycznia, gdzie ma się zacząć siła biegowa 2 razy na tydzień i stąd moje pytanie: jak się ma do tego trening na płotkach? Czy można równocześnie zmieścić w planie tygodniowym trening na płotkach i 2 razy w tygodniu siłe biegową?
Pozdrawiam
PKO
leebailong
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Osobiście przez cały okres zimowy mam zamiar robić w tygodniu 2 x siłe (raz podbiegi, raz skipy i wieloskoki) oraz płotki. Tłumaczę to sobie jako robienie siły 3 razy w tygodniu, bo po sumiennie wykonanych płotkach nogi są tak samo ciężkie jak po sile biegowej.
5km - 17:34
10km - 36:15
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lajceps pisze:Witam, ostatnio miałem okazję przeczytać książkę BIEGIEM PRZEZ ŻYCIE Skarżyńskiego i mam pytanie odnośnie siły biegowej, tzn. pewnej modyfikacji tego planu od stycznia, gdzie ma się zacząć siła biegowa 2 razy na tydzień i stąd moje pytanie: jak się ma do tego trening na płotkach? Czy można równocześnie zmieścić w planie tygodniowym trening na płotkach i 2 razy w tygodniu siłe biegową?
Pozdrawiam
ja bym traktował trening na płotkach jako szeroko rozumiany trening siły biegowej.

Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ