prośba o info w zakresie treningu pod półmaraton

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Gronojad
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

jestem nowy na forum więc z góry proszę o wyrozumiałość. O co chodzi: otóż biegam z różną intensywnością (przerwami) od 2011 roku. Ten rok wyglądał tak, że zaczynając bieganie w okolicach nowego roku pociągnąłem temat aż do maja i startu w Biegu Papiernika: tam po pierwsze udało się przeżyć (upał jak diabeł, jak to mówią, kto był ten wie, zresztą w tym ciepłym roku to chyba każdy ze startujących zaliczył takie piekiełko) a po drugie czas wyszedł 42:10. ps. życiówka była onegdaj 39:00 na trasie bez atestu :) Wtedy nastąpiła przerwa a od drugiej połowy sierpnia znowu biegam. Tym razem z główną motywacją aby zrzucić trochę kilogramów. Wtem, słyszę, że w rodzinnej miejscowości odbywa się za miesiąc półmaraton, gdzie bardzo chciałbym wystartować, bo znajomi, bo z kolegą się pościgać itd. No i do rzeczy:

Drodzy forumowicze uprzejma prośba do was, zerknijcie proszę na ten oto należący do mnie dzienniczek biegowy http://run-log.com/profiles/profile/paulzet/ i poradźcie co by można było zmienić w treningu przez ten pozostały do biegu miesiac, żeby to było z głową i bez tracenia sił na niepotrzebne akcenty. Przyznam także, że swoją drogą waga jest do zrobienia bo mam aktualnie 75kg przy 172cm. Na treningu to się znam słabo i każda mądra rada będzie nieoceniona, chciałbym z siebie wycisnąć ile się da i otrzeć się o te 1:30 - 1:35, wiem, że szanse są ale muszę jeszcze przycisnąć przez ten miesiąc...pytanie do Was: jak biegać?

Pozdrawiam :)
PKO
Awatar użytkownika
outsider991
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 34:17

Nieprzeczytany post

Te długie wybiegania raczej mocno biegane dają nadzieje na te 1.35. Trzeba trochę usystematyzować trening. Czasu jeszcze sporo. Jutro jakąś spokojną dyszkę można zrobić.
Obrazek
Gronojad
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:00

Nieprzeczytany post

Raport z półmaratonu: udało się pobiec na 1:26:03 , Pozdrawiam :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ