długie wybieganie-kiedy?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Madziuniusia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1:00:47
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie, startuję w maratonie warszawskim. Do startu równo 2 tygodnie. Ostatnie długie wybieganie robiłam tydzień temu- 30 km. Czy mogę jeszcze w poniedziałek lub wtorek zrobić ok 21 km? Czy lepiej już zmniejszyć dystans?
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Jeśli jest dwa tygodnie to maratonu powinnaś jeszcze zrobić jedno długie wybiegania, ale chyba w dniu tygodnia w jakim będzie maraton..
Madziuniusia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Jeśli jest dwa tygodnie to maratonu powinnaś jeszcze zrobić jedno długie wybiegania, ale chyba w dniu tygodnia w jakim będzie maraton..
no niestety dzisiaj pracuję, wychodzę dopiero jutro rano i lecę do następnej pracy i w zasadzie dopiero we wtorek rano będę względnie wypoczęta, żeby móc zrobić sprawdzian. I pytanie. Spróbować jeszcze raz zrobić coś ok 30 km czy sprawdzian na 21 zrobić?
robin
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:41
Życiówka w maratonie: 2:58:53

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem 30 km to już za dużo, a na sprawdzian takiej długości to za późno. Zwykłe, wolne wybieganie, 21 km będzie OK.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zwykłe, wolne i spokojne wybieganie. Może być 21km. 30 km to już za dużo, na sprawdzian już za późno. Bez przesady -> dzień w jedną czy w drugą na 2 tygodnie przed imprezą nic złego Ci nie zrobi, ale już w ostatnim tygodniu to pilnuj terminów.
biegam ultra i w górach :)
Madziuniusia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki :)
CesaryK
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:30

Nieprzeczytany post

Madziuniusia pisze:Witajcie, startuję w maratonie warszawskim. Do startu równo 2 tygodnie. Ostatnie długie wybieganie robiłam tydzień temu- 30 km. Czy mogę jeszcze w poniedziałek lub wtorek zrobić ok 21 km? Czy lepiej już zmniejszyć dystans?

Ile czasu zajęło Tobie wybieganie na 30 km?
Madziuniusia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

CesaryK pisze:
Madziuniusia pisze:Witajcie, startuję w maratonie warszawskim. Do startu równo 2 tygodnie. Ostatnie długie wybieganie robiłam tydzień temu- 30 km. Czy mogę jeszcze w poniedziałek lub wtorek zrobić ok 21 km? Czy lepiej już zmniejszyć dystans?

Ile czasu zajęło Tobie wybieganie na 30 km?
3: 05:33 dokładnie, czemu pytasz?
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gdzieś mi kołacze z tyłu głowy, że organizm adaptuje się do efektów dlugasa przez 10-14 dni, czyli w środę najpóźniej, ale też bym już nie robił niczego dłuższego niż półtorej godziny
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Madziuniusia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jabbur pisze:
Gdzieś mi kołacze z tyłu głowy, że organizm adaptuje się do efektów dlugasa przez 10-14 dni, czyli w środę najpóźniej, ale też bym już nie robił niczego dłuższego niż półtorej godziny
hmm czyli max 15 km... ok. W sumie teraz chyba lepiej niedobiegać niż przesadzić, prawda?
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie lepiej. Teraz masz dowieźć wypracowaną formę na start i jeszcze się zregenerować
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ