Trening sprinterski [Proszę o pomoc]

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
EngelAvenger
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Mam 13 lat. Jestem sprinterem. Biegam w klubie CRS Barlinek ( jest koniec sezonu więc nie ma treningów). Mam już nie małe osiągniecia, ponieważ jestem jednym z mistrzów polski w sztafecie 4x100m szkół podstawowych. Jestem też nieoficjalnym mistrzem polski w biegu na 60m szkół podstawowych. Mój czas to 7,52 ( bez kolców , w zwykłych butach). Chciałbym się dalej rozwijać. Do tego potrzebuje treningu , więc proszę kogoś doświadczonego o ułożenie treningu podemnie. Do tej pory mój trening to pompki ( na klate ,triceps ) , hantle ( na biceps , barki) , przysiady ( na uda + trening na wytrzymałość ) i biegi na dystansach. Chciałbym ograniczyć te treningi do nóg i brzucha i proszę o to was ;). Więc nieco o mnie :
- Mam bardzo silne łydki, nawet podczas bardzo długich biegów lub treningów na łydki nie odczuwam w nich bólu
- mam 178cm wzrostu
- waże 65 kg
- Jestem dobry na długie i krótkie dystanse , jednak ze średnimi jest ciężko ( dwugłowy nie wytrzymuje)
- Mieszkam w mieście , gdzie mam niedaleko bierznie , siłownie , jezioro , orliki itd więc z treningami nie będzie problemu.
Mały dowód : http://www.barlinek24.pl//index.php?opt ... &Itemid=35 Ja to ten w czerwonej bluzie z kapturem i białymi napisami.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

A to wy nie trenujecie po sezonie?
Spytaj trenera, bo tu niektórzy piszą bzdurki.

A sprinty trenuje tylko trener, bot to mało biegania a dużo techniki.

Rolli
EngelAvenger
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Właśnie nie wiem czemu nie ma treningów poza sezonem. Trener mi nic nie powiedział jak mam trenować , gdy nie będzie treningów, przecież nie mogę się zasiedzieć dlatego zwracam się do was z pomocą o jakiś konkretny trening. Technike biegu już znam tylko wiadomo nie jest to jeszcze doskonałe.
Sikorrrr
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

EngelAvenger pisze:Właśnie nie wiem czemu nie ma treningów poza sezonem. Trener mi nic nie powiedział jak mam trenować , gdy nie będzie treningów, przecież nie mogę się zasiedzieć dlatego zwracam się do was z pomocą o jakiś konkretny trening. Technike biegu już znam tylko wiadomo nie jest to jeszcze doskonałe.

I właśnie dlatego jest Ci potrzebny trener na miejscu, a nie przez forum. Przejdź się do trenera z zapytaniem dlaczego nie ma treningów, albo jak masz możliwość zmień trenera
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ