Kondycja - piłka nożna

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Hala Madrid
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! Jestem świeżo po kontuzji mięsnia czworogłowego. Miałem przerwę aż 3.5 miesiąca w grze. Kondycję miałem można powiedzieć wyśmienitą a teraz magle spadła. Nie jest to dla mnie dziwne że spadła ale zaskakujące jest to jak..... Dziś biegałem o godzinie 15 czyli w sam gorąc ale w takich warunkach gram w piłkę i dlatego w samo południe biegam i nie wytrzymuję 30 minutowego biegu, takiego truchtu!!. Czy to normalne? chciałbym w 2 tygodnie wrócić do normalnej dyspozycji. Rozpiszecie mi jakiś plan, jakieś podpowiedzi jak biegać albo jak najszybciej poprwaić ta kondycje? czy po 2 tygodniach będzie różnica? i co do picia najlepiej? Dodam że biegam wokół stadionu w korkach półprofesjonalnych. Pozdrowionka:)
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Hala Madrid
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aha, dzięki za odp tylko ciekaw jestem gdzie mogę tam założyć temat jeśli tam jest forum o ligach, meczach itp a nie o bieganiu. Fajnie że z forum o takowej tematyce czyli bieganiu odsyłasz mnie na forum przeznaczone do czegoś innego....od czego to forum w końcu jest? chyba o bieganiu? a ja chce biegać i wrócić do swojej kondycji. Zupełnie tego nie rozumiem. Czyli co trzeba robić aby uzyskać tutaj odpowiedź? możesz mi wytłumaczyć? Proszę innych o pomoc chyba że to nie forum o bieganiu jak sama nazwa wskazuje.:)
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

jesli przez te 3,5 m-ca nic nie robiles to rzeczywiscie mogła Ci spaść wydolność. Generalnie na powrót - jesli chcesz budować wytrzymałość - to pewnie zacząłbym mniej, albo tyle samo tylko nie w południe a wieczorem. Może trening pt. 30 min biegu ciągłego Ci pomoże.

Tyle, że to jest forum na którym dostaniesz info jak trenować np. do maratonu a nie do meczu. Wiadomo, że wszyscy mają takie same mięśnie, a jednak w piłce ich wykorzystanie jest inne. Zresztą porównaj sobie Mistrzów tych dwóch sportów np. Krystyna Ronaldo vs Haile Gebrselassie.
Hala Madrid
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję za odpowiedź. Będę biegal o 22 po 30 min ciągłego biegu. Może wtedy wytrzymam bo w samo południe jeszcze w taki upał jest ciężko :) Z ta "Krystyna" mogłeś sobie dać spokój chociażby z szacunku za to co osiągnął. Byłbyś zadowolony gdyby inni wymawiali Twoje nazwisko w rodzaju żeńskim? chyba nie. Wiec te dziecinne zachowanie zostawcie dla siebie i okażcie troche szacunku bo gdybyś go spotkał to bieglbys po autograf i koszulkę jak głupi. Chyba że macie jakiś kompleks CR7? Dziękuję jeszcze raz za odpowiedź. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

życzę więcej "dystansu" ;-)
Hala Madrid
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

:hahaha: Uwierz mi że dystansu mi nie brakuje :) tylko trzeba zachowac pewien umiar. Nie wiem po co tak pisać skoro ani nikogo tym nie rozbawisz ani nie zdenerwujesz tylko dołączysz do tej całej reszty dzieci z gimnazjum ( nawet niektóre dzieci mądrzej się zachowują) które nie maja co robic to musza napisać sobie coś "szalonego". Nie wiem po co ja wogóle odpisuję na ten temat ale to jest irytujące i żałosne. Raczej zaskakujące jest to że dbanie o siebie, o swoją fryzurę jest dla niektórych dziwne :orany: Chodzicie jak jakieś dziady? :D
Awatar użytkownika
Dawidavila
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:14
Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:życzę więcej "dystansu" ;-)
Dokladnie kolega chyba jest przewrazliwiony na punkcie 'krystyny'.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 74#p758274][b]Blog[/b][/url][b]/[/b][url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 0&start=60][b]Komentarze[/b][/url]
[color=#0000FF][b]10km - 35'14''
15km - 54'14''
83km - 9:14'00''[/b][/color]
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hala Madrid pisze:gdybyś go spotkał to bieglbys po autograf i koszulkę jak głupi. Chyba że macie jakiś kompleks CR7?
Nie będę się wypowiadał za innych, ale po co mi autograf wypacykowanej i użelowanej panienki?
Hala Madrid pisze:Nie wiem po co tak pisać skoro ani nikogo tym nie rozbawisz ani nie zdenerwujesz tylko dołączysz do tej całej reszty dzieci z gimnazjum ( nawet niektóre dzieci mądrzej się zachowują) które nie maja co robic to musza napisać sobie coś "szalonego". Nie wiem po co ja wogóle odpisuję na ten temat
Ja też nie wiem, ale może musiałeś napisać sobie coś "szalonego"?
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Ale kolega, ma trochę rację. Na każdym forum jest to samo. Jesteś świeży, zadasz pytanie to zamiast odpowiedzieć na nie to ludzie zazwyczaj z tobą pojadą. Nie mogą się powstrzymać i po prostu nie odpowiadać. Uważając pytanie za "głupie" dla nich, smarują bezsensowne teksty marnując tylko energię. Nie ma głupich pytań tylko odpowiedzi są głupie. Po co kolegę odsyłać na forum biegowe? Uważam, że odpowiedz powinien dostać tu, co nie zmienia faktu że może być trudno znaleźć kogoś gotowego mądrze odpowiedzieć. Czyli głównym problemem jest raczej brak chęci lub wiedzy by sensownie odpowiedzieć a nie głupie pytanie. Apeluję więc do kolegów - nie odpowiadajcie tylko dlatego że pytanie was drażni. Taki wątek będzie miał zero odpowiedzi i umrze śmiercią naturalną, albo znajdzie się ktoś kto odpowie fachowo i życzliwie.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
grabarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:25
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja gram amatorsko w piłkę, a robię treningi pod półmaraton i na mecze mam b. dobrą kondycję.
Trenuj ciągłe bieganie i dorzuć raz w tygodniu jakieś rytmy albo interwały. Powinno pomóc.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale jak traktować poważnie gościa, który 3,5 miesiąca nie biegał, wychodzi w południe na >30°C i marudzi, że nie daje rady 30 minut biegać, chce wrócić do dawnej formy w 2 tygodnie, wyzywa ludzi od gimnazjalistów, a sam jest obrońcą cnoty Krystyny?
Tarnovia pisze:Nie ma głupich pytań tylko odpowiedzi są głupie.
A to dosyć odważna teza:
– PoKl!kAsH????
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Odpowiedz powinna brzmieć wg mnie:

Mniej troszkę więcej cierpliwości. Forma spadła i to normalne po 3,5 miesiąca nie robienia nic. Zacznij od treningów do 40 minut w tempie koło 6:00/km - 3 razy w tygodniu. Do picia izotonik. Treningi nie na pełnym słońcu bo to zamęcza, a nie pomaga poprawić formę. Po 2 tygodniach zwiększaj obciążenia oraz różnorodność treningów i forma wróci.

Ot cała odpowiedź chyba. Można jeszcze życzyć powodzenia.

PS: I do tego biegaj w butach do biegania a nie w butach do piłki. Masz poprawić kondycję a nie technikę gry w piłkę. Bo taki jest cel na ta chwilę chyba.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No toz to napisałem przecież....

Dodałbym tylko ćwiczenia na drążki na brzuch, bo z tego się bierze siła strzału. Ale ja zawsze grałem na obronie.
Hala Madrid
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Panie Pehop. Nie zacząłem obrażać tutaj ludzi tylko inny forumowicz to zrobił a ja mu grzecznie odpisałem. Najpierw wymagaj od siebie a dopiero od innych, bo jesteś tak ograniczony umysłowo że aż brak słów. Cisną mi sie inne słowa do ust ale dam sobie spokój bo nie będe zniżał się do Twojego poziomu - doświadczeniem zapewne pokonasz. Ta Panienka osiagneła więcej niż ty więc co możesz o sobie powiedzieć? wypadasz blado i tylko mu zazdrościsz. Masz jakieś kompleksy chuba haha....... Wiem wieeem zapewne odpiszesz że tak nie jest ale możesz sobie darować bo nikogo to nie obchodzi. Niedługo szkoła więc idź lepiej książki kupić do gimnazjum. Śmieszny człowiek...... :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Dziękuje za normalne odpowiedzi. Jeśli chodzi o siłę strzału to jest tak jak było, czyli bardzo dobrze, knuckleball jak wychodziły za każdym razem tak wychodzą nadal :) Nic się nie zmieniło oprócz kondycji ale dzisiaj zabieram się do roboty. Będe biegał wieczorem 4 razy w tygodniu + brzuszki + podciąganie na drążku i takie tam inne. Jeszcze raz dzięki:)

Panie Pehop:) Rozumiem że ci co używają żelu i dobrze ubierają są panienkami? obraziłeś w ten sposób większość społeczeństwa.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ