Komentarz do artykułu Przegląd darmowych aplikacji dla biegaczy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A run-log nie ma jakiejś aplikacji?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ok, na iPhone chyba nie ma.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No i Polar ma od niedawna Polar Beat.
Awatar użytkownika
SportKonsulting
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adamie Polar Beat jest dostępny od października 2012 roku, a więc od prawie 2 lat.
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ładne zestawienie, można pewnie dopisać kilka innych aplikacji: Adidas miCoach, Sports Tracker, MapMyRun. Sporo jest takich zestawień w polskim Internecie, wiele z nich to przedruki z zagranicznych portali. Szkoda, że bardzo rzadko pisze się o polskich producentach. Jest podobno świetna aplikacja do nawigacji na Androida Navime GPS tracker, run-log oferuje popularny dzienniczek treningowy i też ma tracker GPS na Androida. Ja pochwalę się też swoją aplikacją RunCalc, która jest głównie mobilnym kalkulatorem dla biegaczy, ale posiada również tracker GPS i kilka innych funkcji, np. 7-językowy słowniczek biegowy i grę.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

SportKonsulting pisze:Adamie Polar Beat jest dostępny od października 2012 roku, a więc od prawie 2 lat.
No, jak widać świadomość nie jest w narodzie duża. O Polarze do niedawna nie wiedziałem (dowiedziałem sie z powodu testowania V800, a wszystkie wymienione lepiej bądź godrzej znałem.
Qra
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Autorowi nie chciało się nawet pobrać nowych wersji programów i porobić screenów. O testach praktycznych można zapomnieć. Nie wydaje się wam wszystkim ze to trochę przykre?
sprinter400
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak się złożyło, że ściągnąłem najnowsze wersje i o praktycznych testach nie zapomniałem. Niestety wolę trenować i nie zrobiłem faktycznie zrzutów, przyznaje się bez bicia. Nie stosuje codziennie żadnej z wymienionych dlatego tym bardziej mogłem podejść do testu obiektywnie i praktycznie.
Awatar użytkownika
Buku85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szkoda, że nie wspomniano o darmowym, a chyba najbardziej zaawnasowanym lecz wciąż przyjaznym użytkownikowi, Adidas miCoach. Ma wszystko to, co opisywane w trkscie programy, a dodatkowo - jako jedyna - miCoach udostępnia za darmo dziesiątki planów treningowych dla biegaczy. Wybierasz plan, ustalasz swój stopień zaawansowania, przeprowadzasz test, przez który prowadzi Cię aplikacja, a następnie trenujesz w oparciu o własne strefy tempa. Zresztą, chyba kilka lat temu również bieganie.pl opisywało miCoacha...

Testowałem swego czasu chyba większość dostępnych na Androida aplikacji biegowych - miCoach jako jedyny umożliwia za darmo w miarę sensowne trenowanie i monitorowanie postępów w oparciu o plany treningowe. Reszta aplikacji to jedynie narzędzia do rejestrowania biegu i wrzucania go na FB.
rundek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie.
Mam dwa smartfony. Na HTC z WP ściągnąłem Endomondo, oraz na Samsung Galaxy również zainstalowałem Endomondo. W telefonie z Windows Phone mogę się nigdzie nie logować czy rejestrować. Jest opcja - później -. Telefon z Androidem takiej opcji już nie ma. Dziwne są warunki dla działania Endomondo na Androidzie. Aplikacja ma mieć dostęp do Internetu, lokalizacji (to akurat zrozumiałe) ale dlaczego do zdjęć, kontaktów, maili??? Jednym słowem szpieg w czystej postaci. By zobaczyć ile przebiegłem km zmuszają do logowania na obcych serwerach, podawania swoich danych osobowych i korzystania z plików.
Nie wiem, czy przypadkiem taki zegarek za 1000 zł nie byłby lepszą opcją.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zegarek nie za 1000 zł, ale poniżej 500 zł
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Juannita
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a skoro już o aplikacjach...
Biegam ostatnio z mężem, oboje używamy runkeepera i... biegamy razem, obok siebie. Mnie wyszło wczoraj 5,07, mężowi 5,52...
400 metrów na takiej krótkiej trasie? to sporo...

Ja mam LG Swift 5, mąż Galaxy S Advance... Może to wina gpsa w telefonie? Czy wpływ na wyniki mogło mieć to, że biegamy ok. 23?
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wystaczy porównać wykresy prędkości. Nie wiem jak advance ale galaxy s miał najgorszy moduł gps jaki miałem w telefonie.
Awatar użytkownika
Juannita
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

rudnickir pisze:wystaczy porównać wykresy prędkości. Nie wiem jak advance ale galaxy s miał najgorszy moduł gps jaki miałem w telefonie.
Różnice prędkości sięgały minuty na kilometrze.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ